На стінах споруди зобразили мирне життя міста. У Миколаєві встановили нове укриття

На стінах споруди зобразили мирне життя міста. У Миколаєві встановили нове укриття

На стінах споруди зобразили мирне життя міста. У Миколаєві встановили нове укриття
Укриття в Миколаєві. Фото: Ілля Блохін

У Миколаєві на зупинці Океанівська 20 листопада встановили залізобетонне укриття. Споруда має десять місць для сидіння, загалом розрахована на 18 людей.

Про це кореспондентам Суспільного розповів керівник проєкту SafePlaceUA Ілля Блохін.

Товщина стін укриття – 25 см, стелі – 30 см. Усередині є лави, розетки та освітлення.

Розписав споруду місцевий художник Дмитро Слєпуха.

"На стінах укриття зобразили мирне життя Миколаєва. Будівлі міської ради та шахового клубу, католицький костел, Шуховська вежа — візитівки міста", — зазначив Ілля Блохін.

На стінах споруди зобразили мирне життя міста. У Миколаєві з’явилось нове укриття
На стінах споруди зобразили мирне життя міста. Фото: Ілля Блохін

Це друге укриття в місті, яке встановили за ініціативою проєкту SafePlaceUAЦе ініціатива зі створення мережі мобільних вуличних укриттів. при фінансуванні однієї з логістичних компаній.

Що відомо

  • 26 вересня виконком Миколаївської міськради затвердив список адрес, за якими в місті встановлять швидкоспоруджувальні павільйони "Тимчасові укриття".
  • У Корабельному районі Миколаєва поблизу зупинки громадського транспорту 22 вересня встановили залізобетонне укриття. Воно виготовлене за ізраїльським зразком з армованого бетону. Загальна вага конструкції понад 70 тонн, основної частини зі стінами — 36 тонн.
  • До Миколаєва 31 жовтня прибули два нові мобільні укриття. Їх встановили біля зупинки електротранспорту на автовокзалі та поблизу одного з торговельних центрів.
  • Всього по місту, відповідно до рішення виконавчого комітету, планують встановити ще 31 мобільне укриття. Наступні будуть виробляти та встановлювати за гроші з міського бюджету.

Читайте також

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок