Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
Еквадор переміг Катар у матчі-відкритті ЧС-2022 з футболу

Еквадор переміг Катар у матчі-відкритті ЧС-2022 з футболу

Еквадор переміг Катар у матчі-відкритті ЧС-2022 з футболу
. AP

Форвард еквадорців Еннер Валенсія став автором першого дублю на турнірі.

Матч-відкриття чемпіонату світу з футболу закінчився перемогою збірною Еквадору над господарями турніру з Катару. Фінальний рахунок матчу - 0:2.

Еквадорці стартували на своєму третьому Мундалі, раніше виходивши до плей-оф одного разу - на ЧС-2006 у Німеччині, де південноамериканська команда вилетіла від Англії. Катар дебютував у фінальній частині чемпіонатів світу, автоматично пройшовши до групового раунду ЧС-2022 як господар турніру.

Переможець матчу мав очолити таблицю квартету "А", де також гратимуть Нідерланди та Сенегал. Очна зустріч двох інших команд групи запланована на понеділок, 21 листопада.

Як пройшов матч Катар - Еквадор

М'яч вперше опинився у воротах катарців вже на третій хвилині. Проте в епізоді з голом напівавтоматичною системою визначення офсайдів вперше було скасовано м'яч на світовій першості - через ледь помітне положення поза грою в нападника гостей Майкла Естради.

Читайте також: На ЧС-2022 з футболу вперше скасували гол через нову напівавтоматичну систему визначення офсайду: розбір епізоду

Еквадор не зупинився та відкрив рахунок за 13 хвилин. Еннер Валенсія, чий гол було скасовано у перші хвилини поєдинку, відзначився з пенальті, впевнено розвівши м'яч та воротаря Саада Аль-Шіба по різних кутах.

Саме Валенсія, що на клубному рівні представляє "Фенербахче", став автором першого дублю на турнірі та встановив останочний рахунок матчу-відкриття Мундіалю - 3:0. На 31-й хвилині він влучним ударом головою замкнув фланговий навіс від партнера Ангело Пресіадо.

Відтак господар чемпіонату світу вперше зазнав поразки у матчі-відкритті домашнього Мундіалю. У 22 попередніх випадках господарі здобули 16 перемог та звели 6 зустрічей до нічиєї.

ЧС-2022. 1-й тур

Катар - Еквадор 0:2

Голи: Валенсія, 16, 31

Група "А". Турнірна таблиця

  1. Еквадор - 3 очки (1 матч), 2:0 (різниця голів)
  2. Нідерланди - 0 (0), 0:0
  3. Сенегал - 0 (0), 0:0
  4. Катар - 0 (1), 0:2
Читайте також: ЧС-2022 з футболу на Суспільне Спорт: як дивитися матчі, прямі трансляції, студії та уся ключова інформація

Що далі

  • П'ятниця, 25 листопада. 15:00. Катар - Сенегал (2-й тур)
  • П'ятниця, 25 листопада. 18:00. Нідерланди - Еквадор (2-й тур)
На початок