Українцям слід готуватися до "дуже тривалих відключень світла" — ДТЕК

Українцям слід готуватися до "дуже тривалих відключень світла" — ДТЕК

Важливо
Українцям слід готуватися до "дуже тривалих відключень світла" — ДТЕК
. Фото ілюстративне: УНІАН

Через масштабні пошкодження енергооб'єктів наразі без світла перебувають до 40% споживачів. В окремих районах світло буде відсутнє по кілька днів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив директор компанії "ДТЕК" Дмитро Сахарук.

"Ситуація наразі контрольована, але дуже складна. Росіяни завдали дуже серйозної шкоди об’єктам передачі, а це підстанції, які передають електроенергію з одного району в інший та через які заживлено багато областей у центрі та на заході. Було потрапляння в одну з наших ТЕС, яка припинила працювати через пошкодження", — повідомив Сахарук.

За його словами, станом на зараз близько 40% споживачів в Україні перебувають без світла.

Прогнозувати, коли цей відсоток почне скорочуватися, в компанії не можуть. Ідеться вже не про планові відключення, а про планові включення світла в окремих районах країни на дуже обмежений час. Іноді відключення світла можуть тривати і по кілька днів.

"Це дні. На жаль, сьогодні ми можемо говорити не про планові відключення. По деяких районах, а їх багато, ми маємо говорити про планові включення. І кількість годин, на які може бути це планове включення, дуже незначна - 2-3 години максимум", — повідомив очільник ДТЕК.

Що відомо

Внаслідок атак Росії близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України пошкоджено. 31 жовтня у ДТЕК повідомили, що в Україні закінчуються запаси обладнання, необхідного для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури.

Майже по всій Україні запроваджують графіки погодинного відключення електроенергії. Це необхідно для стабілізації енергосистеми. Водночас Міненерго доручило проінспектувати графіки відключення електроенергії.

Читайте також

Що робити, якщо світло та тепло зникли на кілька днів. Рекомендації МВС

Чайник, або 120 смартфонів. П'ять способів економити електроенергію

Як залишатись на зв'язку, коли немає світла. Добірка месенджерів, що працюють офлайн

Відключення електроенергії: як убезпечити житло від пожеж — розповіли в ДСНС

На початок