Що робити при перебоях з мобільним зв'язком та інтернетом при відключенні світла. Пояснення спеціаліста

Що робити при перебоях з мобільним зв'язком та інтернетом при відключенні світла. Пояснення спеціаліста

Ексклюзивно
Що робити при перебоях з мобільним зв'язком та інтернетом при відключенні світла. Пояснення спеціаліста
. Ілюстративне фото: Суспільне

Під час відключення електроенергії виникають перебої з мобільним зв'язком. Чому зникає сигнал та як бути у цей час з інтернетом та мобільним зв'язком, в ефірі Суспільне. Спротив пояснив представник компанії мобільного зв'язку Lifecell Богдан Пирлик. Він також розповів, чи варто економити інтернет-трафік та що робити, коли телефон не підключається до національного роумінгу.

— Чому виникають перебої з мобільним зв'язком, інтернетом, коли немає електроенергії?

— Наші вишки під'єднані до електропостачання і коли вимикають світло, ця вишка перезавантажується та переходить до генератора. І час завантаження доволі таки довгий, тому сама мережа, наприклад, Lifecell, може зникати хвилин на 5-10, допоки сама вишка не стане активною. Тому ці перебої й відбуваються. Це такі технічні проблеми.

— Чи варто телефонувати у цей період, чи не перенавантажує це мережу?

— Коли є мережа, то, в принципі, великого перенавантаження її взагалі немає. Але для цього придумали національний роумінг — суть його в тому, що коли у вас немає ніякої мережі, або телефон не може її спіймати, то він автоматично перемикається до інших операторів. Провайдери вирішили об'єднати всі вишки і зробити єдину мережу. Коли у вас немає мережі, то якщо у вас смартфон, він автоматично може доєднатися до мережі. Іноді, буває, що він не знаходиться, тоді треба в налаштуваннях вибрати автоматичний вибір і переходити до одного з операторів у списку й шукати, котрий з них надасть мережу.

— Чи працюватиме мобільний інтернет при використанні можливостей національного роумінгу?

Так, інтернет, дзвінки, все буде доступне. Ви просто перемикаєтесь до іншого оператора і він надає також інтернет, дзвінки, якщо у вас проплачений тариф. Єдине, що можуть бути обмеження у швидкості до 512 кілобітів в секунду.

— Чи потрібно економити інтернет-трафік під час відключень електроенергії?

— Відколи з'явився національний роумінг, в принципі, можна користуватися як зазвичай. Єдине, якщо у вас довго немає мережі, маєте раз у день перемикатись до свого оператора, для того, щоб оновлювались конфігурації. Щодо користування інтернетом ви можете користуватись. Все залежить від зони покриття, наскільки доброю буде сама швидкість інтернету. А так обмежень немає.

Що можна порадити для якісного використання мобільного зв'язку під час відключень?

— Насамперед треба заряджати павербанки, щоб завжди бути на зв'язку. Щодо інтернету і національного роумінгу — якщо, наприклад, ви переходите до оператора, то єдине, що би радив — перезавантажувати сам телефон, тому що коли ви переходите до іншого оператора, то можуть виникати такі складнощі, коли сам телефон не встигає перенаправитись до іншого оператора. Тому його треба перезавантажувати.

Читайте також

  • У Рівному відкрили перший пункт обігріву на вулиці. Як працюватиме та скільки таких буде
  • Збирати на пенсію через Дію з 16 років. У Мінсоцполітики пояснили, як це працюватиме
  • Куди дзвонити, якщо не посипано чи не розчищено. На Рівненщині з першим снігом почали діяти гарячі лінії

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок