На Миколаївщині лікарі-ендокринологи провели виїзні прийоми

На Миколаївщині лікарі-ендокринологи провели виїзні прийоми

На Миколаївщині лікарі-ендокринологи провели виїзні прийоми
Лікар перевіряє рівень цукру у крові. Фото: УНІАН

До Всесвітнього дня боротьби з діабетом, 14 листопада, в громадах Миколаївської області відбулися виїзні прийоми лікаря ендокринологічного центру КНП "Миколаївська обласна клінічна лікарня".

Про це кореспондентам Суспільного розповіла завідувачка ендокринологічним центром КНП "Миколаївська обласна клінічна лікарня" Наталія Кошева.

Дев'ятого листопада прийом відбувся у Вознесенську на базі КП "КНП Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги", 11-го листопада — у Новому Бузі, в Центрі первинної медико-санітарної допомоги, в міській амбулаторії №1.

"За два дні у містах Новий Буг та Вознесенськ надано медичну допомогу майже 60 хворим на цукровий діабет. Переважно по допомогу звернулися пацієнти із діабетом першого типу, інсулінозалежні, зокрема інваліди, вагітні, породілля. Приходили і з другим типом діабету", — розповіла Наталія Кошева.

Акцент заходу — на ендокринологічній допомозі людям із цукровим діабетом в умовах війни та суттєвої нестачі саме лікарів-ендокринологів в районах області.

"З початку повномасштабної агресії РФ багато жителів Миколаївщини з цукровим діабетом вимушені були виїхати, але багато хто залишився. Виїзні прийоми лікаря-ендокринолога були організовані для жителів районів, які через обстріли не можуть доїхати до Миколаївської обласної лікарні", — говорить лікарка.

Міста Новий Буг та Вознесенськ обрали, зважаючи на безпекову ситуацію. Попередньо записалися і приїхали хворі з прилеглих громад. Записувалися на консультацію також і внутрішньо переміщені особи.

"Усі пацієнти були напередодні були додатково обстеженні, за це дякую сімейним лікарям. Це дозволило адресно, предметно надати медичну допомогу: дехто потребував корекції лікування, дехто — гопіталізації до обласної лікарні або призначення лікування в місцевих закладах, деякому призначена інсулінотерапія. Наприклад, прямо на прийомі робили щеплення інсуліном жінці 82 років", — розповіла ендокринологиня.

Хворий може обрати лікаря-ендокринолога на власний розсуд, без прив'язки до місця прописки.

Читайте також

Ремонт водогону та перевірка якості води. У Миколаєві працюють над відновленням водопостачання

Українські прапори в центрі міста. Як минув четвертий день після деокупації в Херсоні

Чемпіонат України з вільної боротьби. Миколаївські спортсменки вибороли золото і срібло

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок