На Миколаївщині створили онлайн-майданчик "Купуй у громади"

На Миколаївщині створили онлайн-майданчик "Купуй у громади"

На Миколаївщині створили онлайн-майданчик "Купуй у громади"
.

Для підтримки місцевого підприємництва та економіки в умовах карантину, на Галіцинівщині створили торговий онлайн-майданчик “Купуй у громади”. Про це в ефірі програми "Радіодень" розповіла заступниця голови Галіцинівської ОТГ Юлія Болгак.

Як виникла ідея проєкту? Юлія Болгак: На початку карантину було запропоновано створити такий торговий онлайн-майданчик у Viber для того, щоб підприємці могли просувати свою продукцію. Оскільки транспортне сполучення призупинено, їм треба було виходити із ситуації і продавати товари хоча б в громаді, тому було створено такий майданчик. Він зараз функціонує трохи більше місяця, там понад 200 учасників.

Які можливості пропонуються представникам малого бізнесу? Юлія Болгак: Ми пропонуємо розмістити своє оголошення. Спочатку не було особливих умов щодо розміщення інформації, але потім ввели спеціальний формат: одна фотографія, ціна, який товар, де можна придбати. Зараз розміщено понад 100 оголошень, крім того є комунікація між продавцями і покупцями. Були навіть пропозиції щодо роботи, заклики до благоустрою території. Це стає майданчиком не просто для реклами, а й для комунікації між жителями. У подальшому плануємо перенести цей майданчик на сайт.

На Миколаївщині створили онлайн-майданчик "Купуй у громади"
Анжеліка Топчій - ведуча програми, Юлія Болгак - заступниця голови Галіцинівської ОТГ.

Які пропозиції надходять, що користується попитом і в якій місцевості реалізується товар?

Юлія Болгак: Із товарів, які цікавлять людей у цій спільноті, по-перше - овочі і фрукти, потім - молочна продукція, одяг і взуття, будівельні матеріали, продукти першої необхідності. Товари продавались і в Галіциново, і за межами громади. Деякі села громади не змогли скористатися цією послугою, тож доведеться ще над цим працювати.

Які ще ініціативи пропонуєте реалізувати в громаді?

Юлія Болгак: Ми хочемо створити пекарню - соціальне підприємство ”Добрий хліб”. Частина прибутку буде йти на вирішення якихось соціальних проблем громади або на допомогу соціально-вразливим верствам населення. І таким чином ми також долучаємось до створення робочих місць.

Ведуча програми - Анжеліка Топчій.

Повний випуск дивіться за посиланням: https://mk.suspilne.media/episode/31067

Читайте також:

Підтримка малого і середнього підприємництва в області: розпочато ініціативу "Купуй на Миколаївщині";

У міськраді запропонували відзначати товари місцевих виробників яскравими стікерами;

На Миколаївщині деякі ринки відновили свою роботу.

На початок