Суд зобов'язав аптеку покинути медколедж на Рівненщині, бо це — не освітня діяльність

Суд зобов'язав аптеку покинути медколедж на Рівненщині, бо це — не освітня діяльність

Суд зобов'язав аптеку покинути медколедж на Рівненщині, бо це — не освітня діяльність
. Фото: Facebook Рівненська обласна прокуратура

Медколеджу на Рівненщині через суд мають повернути приміщення, яке орендували під аптеку з порушенням законодавства. Про це повідомила речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська. Йдеться про частину приміщення навчального закладу в Рокитному вартістю приблизно 600 тисяч гривень. Орендар оскаржував рішення суду і програв апеляцію.

Частину приміщення Рокитнівський медколедж передав у приватну оренду у червні 2021 року. Орендар облаштував там аптечний пункт. Зі слів Оксани Жужельської, це є порушенням вимог Закону України "Про освіту", оскільки приміщення навчальних закладів можна використовувати лише для освітнього процесу.

"Реагуючи на порушення, прокуратура звернулася до суду. У серпні 2022 року Господарський суд Рівненської області задоволив позовні вимоги прокурорів, визнав недійсним договір оренди та зобов’язав повернути майно навчальному закладу. Проте відповідач оскаржив це рішення в суді апеляційної інстанції", — розповіла Оксана Жужельська.

Північно-західний апеляційний господарський суд теж пристав на доводи прокурора та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Оксана Жужельска уточнила, що відповідач має право оскаржувати і надалі, однак рішення апеляційного суду виконати зобов'язаний.

Читайте також

  • Ще думають: у ТРЦ Рівного прокоментували тему новорічних ялинок
  • На Рівненщині перших безробітних залучили до оплачуваних суспільно-корисних робіт
  • Які проблеми з'явились через війну: у Рівному запустили опитування серед містян і переселенців

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок