У Запоріжжі та Запорізькому районі запроваджені планові погодинні відключення електропостачання. Як вони відбуватимуться

У Запоріжжі та Запорізькому районі запроваджені планові погодинні відключення електропостачання. Як вони відбуватимуться

Доповнено
У Запоріжжі та Запорізькому районі запроваджені планові погодинні відключення електропостачання. Як вони відбуватимуться
. Лінія електропередач. Фото: УНІАН

З третього листопада у Запоріжжі та Запорізького району почали діяти планові погодинні відключення електропостачання.

Про це повідомили на сайті ПАТ "Запоріжжяобленерго".

"За терміновим розпорядженням НЕК «Укренерго» сьогодні о 06:30 в Запоріжжі та Запорізькому районі (на підконтрольній Україні території) вводяться графіки погодинних відключень. Таке рішення ухвалено з метою стабілізації стану єдиної енергосистеми та відновлення обладнання, пошкодженого внаслідок чергових обстрілів окупантами об’єктів енергетичної інфраструктури України", – йдеться в повідомленні.

Погодинні відключення здійснюватимуть у 4 черги. Відключення з першої по третю чергу відбуватимуться наступним чином:

  • О 06:30 будуть відключені споживачі ПЕРШОЇ черги. Доведена тривалість відключення – 4 години із можливою невеличкою затримкою з урахуванням часу, необхідного на переключення та вірогідністю повітряної тривоги.
  • По завершенні вказаного періоду часу, електропостання відновлюється у першої черги та відключається у другої черга. У такому ж порядку та з таким же часовим інтервалом відбувається включення другої черги та відключення третьої черги.
  • Четверта черга відключень – великі промислові підприємства, їх відключатимуть ввечері після 18:00.

Такі дії повторюватимуться до стабілізації єдиної енергосистеми зазначають енергетики.

Графіки погодинних відключень електроенергії по м. Запоріжжя та Запорізькому району для споживачів першої – третьої черг оприлюднені на сайті ПАТ «Запоріжжяобленерго» та доступні за посиланням: графіки погодинних відключень електроенергії.

Як повідомила Суспільному речниця "Запоріжжяобленерго" Зореслава Цупренко, наразі графіки відключень 4-ї черги допрацьовуються, оскільки певна кількість побутових споживачів заживлена від промислових підприємств. За оновленням інформації споживачі електроенергії можуть слідкувати на сайті компанії.

Читайте також

Як запоріжцям вберегти домашні електроприлади від перепадів напруги — пояснили експерти

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber.

На початок