Як запоріжцям вберегти домашні електроприлади від перепадів напруги — пояснили експерти

Як запоріжцям вберегти домашні електроприлади від перепадів напруги — пояснили експерти

Як запоріжцям вберегти домашні електроприлади від перепадів напруги — пояснили експерти
. Фото: Суспільне Запоріжжя

Через перепади напруги в електромережі можуть згоріти домашні електроприлади. Аби цього не сталося, споживачам електроенергії рекомендують вимикати техніку під час аварійних відключень.

Про це розповіла речниця “Запоріжжяобленерго” Зореслава Цупренко.

За її словами, слід дотримуватись певних правил: під час аварійних відключень треба від’єднати всі прилади від мережі, а після відновлення енергопостачання вмикати їх поступово; умикати електродвигуни, помпові станції не раніше ніж через 20-30 хвилин після відновлення енергопостачання, а також утриматися від зовнішнього освітлення фасадів.

Мешканці квартир і власних будинків можуть убезпечити домашню електротехніку за допомогою спеціальних пристроїв, зазначає експерт з питань житлово-комунального господарства Олег Попенко:

"Всі прилади по максимуму повинні бути вимкнені з розетки. А на холодильник, який ми в принципі не виключаємо з розетки, в ньому повинно стояти реле, його можна купити. Зараз воно коштує в межах 500-600 гривень. І таким шляхом ви можете забезпечити безпеку власних приладів".

Так, зазначає експерт, не погорять електроприлади, а також проводка.

Проте, каже Олег Попенко, крім реле, яке вставляється в розетку і купується в магазині, на все інше людина повинна брати фахового електрика:

"Потрібно також, крім того, що опікуватись питанням електроенергії у власній квартирі, все ж таки займатись і питанням електромережі у багатоквартирному будинку".

Читайте також

У "Запоріжжяобленерго" розповіли про ліквідацію наслідків обстрілів енергетичних об'єктів та чи будуть відключення

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber.

На початок