ФСБ заявила про затримання "українських терористів" у Брянську та Підмосков’ї

ФСБ заявила про затримання "українських терористів" у Брянську та Підмосков’ї

ФСБ заявила про затримання "українських терористів" у Брянську та Підмосков’ї
. Фото: УНІАН

Федеральна Служба безпеки Росії заявила, що запобігла "терактам" українських спецслужб у Брянську та Підмосков’ї. Про це повідомляє ТАСС.

За інформацією ФСБ, в Московській області затримали агента Служби безпеки України 1972 року народження, який нібито готував "теракти" із застосуванням двох ПЗРК "Игла".

Чоловік нібито в обладнаній в автомобілі схованці доправив у Росію з Києва транзитом через Естонію ПЗРК для підготовки терактів, а також знайшов місце для конспіративного зберігання зброї. Що саме збирався підірвати "агент" російська спецслужба не повідомляє.

У ФСБ заявили, що "фігурант справи розкаявся у скоєному та співпрацює зі слідством".

Також ФСБ заявила, що завадила "теракту українських спецслужб" на транспортному терміналі у Брянську. Повідомляється, що затримано громадянина України 1967 року народження, який прибув із Києва через Естонію.

У Брянські області він начебто вилучив "схрон, підготовлений українською спецслужбою, з компонентами вибухових пристроїв", а далі на орендованій квартирі під контролем спеціаліста-вибухотехніка української спецслужби склав саморобний вибуховий пристрій, яким мав підірвати склад транспортно-логістичної компанії.

Раніше ФСБ Росії спільно зі Слідчим комітетом РФ заявили, що організатором "теракту" на Кримському мості через Керченську протоку начебто були Головне управління розвідки міноборони України, його керівник Кирило Буданов, співробітники та агентура.

У ГУР назвали нісенітницею заяви російських спецслужб.

Що відомо

  • Вранці 8 жовтня на Кримському мосту через Керченську протоку, який з'єднує окупований Крим з Росією, сталася пожежа. Два автомобільні прольоти моста частково зруйновані. Причиною пожежі став підрив вантажного автомобіля, зазначили в Національному антитерористичному комітеті РФ. Це спричинило спалах семи паливних цистерн залізничного складу і подальше руйнування двох авто прольотів моста. У Слідчому комітеті РФ заявили, що внаслідок пожежі загинуло троє людей.
  • Президент РФ Володимир Путін доручив створити урядову комісію у зв'язку з "надзвичайною подією" на Кримському мосту.
  • У Криму після пожежі на мосту люди почали розкуповувати пальне і продукти.
  • В ОПУ вважають, що підрив і пожежа на Кримському мосту пов'язані із конфліктом між ФСБ Росії та російським Міністерством оборони та Генштабом.

Читайте також

Кримський міст частково зруйновано, сталась пожежа і вибух. Що відомо

"Укрпошта" анонсувала марку з кримським мостом

HIMARS і новий "Рамштайн", Україна економить електроенергію, Росія вербує в'язнів. 231 день війни. Онлайн

На початок