Внаслідок вибуху на Кримському мосту загинули троє людей — Слідчий комітет РФ

Внаслідок вибуху на Кримському мосту загинули троє людей — Слідчий комітет РФ

Внаслідок вибуху на Кримському мосту загинули троє людей — Слідчий комітет РФ
. Пожежа на Керченському мосту, який з’єднує Крим із Росією, після вибуху вантажівки, 8 жовтня 2022 року. Фото: Getty Images

За попередніми даними, внаслідок вибуху на Кримському мосту через Керченську протоку, який був частково зруйнований через пожежу вранці 8 жовтня, загинули троє людей. Про це повідомили в Слідчому комітеті РФ.

“За попередніми даними, внаслідок події загинули троє людей. Це, ймовірно, пасажири легкового автомобіля, що був поряд із вантажівкою, що підірвалася. Наразі з води вже піднято тіла двох загиблих — чоловіка і жінки, їхні особи встановлюються”, — повідомили у Слідчому комітеті.

Слідчі комітету також встановили дані вантажного автомобіля та його власника.

“Це житель Краснодарського краю, за місцем його проживання розпочато слідчі дії. Вивчається маршрут пересування авто та відповідна документація”, — заявили у Слідчому комітеті РФ.

Що відомо

На Кримському мосту через Керченську протоку, який з'єднує окупований Крим з Росією, вранці 8 жовтня сталася пожежа.

Пожежа виникла через "займання цистерни у хвості вантажного потягу", повідомили “Російські залізниці” (РЖД). Зруйновано частину дорожнього полотна — два автомобільні прольоти моста частково зруйновані. Рух мостом припинений, водночас окупаційні ЗМІ повідомили, що Керченська поромна переправа відновлює роботу.

Причиною пожежі став підрив вантажного автомобіля, зазначили в Національному антитерористичному комітеті РФ. Це спричинило спалах семи паливних цистерн залізничного складу і подальше руйнування двох авто прольотів моста.

"Унаслідок надзвичайної події стався обвал двох прольотів автомобільного полотна гілки, яка йде з Краснодара до Керчі. При цьому спалахнули цистерни з паливом”, — заявив призначений Росією так званий “голова” окупованого Криму Сергій Аксьонов.

Президент РФ Володимир Путін доручив створити урядову комісію у зв'язку з "надзвичайною подією" на Кримському мосту. Слідчий Комітет РФ порушив кримінальне провадження. "Всеросійська спілка страховиків" оцінює збитки від пожежі на Кримському мосту у 200-500 мільйонів рублів.

У Криму після пожежі на мосту люди почали розкуповувати пальне і продукти.

Читайте також

Кримський міст частково зруйновано, сталась пожежа і вибух. Що відомо

У Криму пропри заспокоєння влади люди розкуповують продукти і пальне — Чубаров

"Укрпошта" анонсувала марку з кримським мостом

Ми збираємось звільняти всі території, включно з Кримом — Резніков

Війна. Усі останні новини

На початок