Подання на звільнення Шевченка з посади голови НБУ внесли до Ради

Подання на звільнення Шевченка з посади голови НБУ внесли до Ради

Подання на звільнення Шевченка з посади голови НБУ внесли до Ради
. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський 5 жовтня вніс до Верховної ради проєкт постанови про звільнення Кирила Шевченка з посади голови Національного банку України.

Про це повідомляється на сайті Ради. Проєкт постанови направили на розгляд Комітету ради. Засідання комітету очікується 6 жовтня о 9:30.

Напередодні стало відомо, що Шевченко подав у відставку.

"Через причини, пов'язані зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду голови НБУ. Я звернувся до президента України з проханням прийняти мою відставку. Дякую президентові України за виявлену довіру та спільну роботу на користь держави — і в мирний, і у воєнний час", — йдеться у повідомленні.

Наступником Шевченка на посту голови Нацбанку може стати Андрій Пишний, повідомив заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради, депутат "Голосу" Ярослав Железняк.

"Найбільш вирогідний кандидат на посаду нового голови Нацбанку це Андрій Пишний (ексголова Ощадбанку). Є і інші кандидати, але менше вірю в їх кар’єрне зростання", — зазначив Железняк.

Кирило Шевченко був призначений на посаду у липні 2020 року. Його попередником був Яків Смолій, якого Верховна рада відправила у відставку 3 липня 2020-го.

На початок