В Україні зросла кількість вакансій і знизилася активність шукачів роботи — Опендатабот

В Україні зросла кількість вакансій і знизилася активність шукачів роботи — Опендатабот

В Україні зросла кількість вакансій і знизилася активність шукачів роботи — Опендатабот
. Ілюстративне фото: АР

В Україні збільшується кількість вакансій — найбільший приріст пропозицій про роботу за місяць зафіксовано у Харківській області. Водночас знизилася активність шукачів роботи.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

За даними порталу Work.ua, кількість вакансій зросла на 16% за місяць. У лідерах за пошуком робітників — Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська та Івано-Франківська області. Найбільший приріст пропозицій про роботу за місяць — у свіжозвільненій від окупантів Харківській області.

Найбільша конкуренція за роботу продовжує зберігатися у Київській, Одеській, Харківській, Дніпропетровській та Сумській областях. Найменше шукали роботу у Закарпатській, Чернівецькій, Миколаївській, Черкаській та Івано-Франківській областях.

В Україні зросла кількість вакансій і знизилася активність шукачів роботи
Інфографіка opendatabot.ua

Найчастіше у вересні шукали менеджерів з продажу, продавців-консультантів, бухгалтерів, водіїв та кухарів.

Найменша конкуренція за відгуками на вакансії серед кардіологів, перукарів, ендокринологів, офтальмохірургів та автоелектриків. Найбільша — серед ретушерів, веб-дизайнерів, адміністраторів салону краси, СПА та масажу, відеомонтажерів, адміністраторів офісу та верстальників.

Найбільшу зарплату у вересні пропонували медіабаєрам — 60 тис. грн, водіям-міжнародникам — 40 тис. грн, візовим менеджерам, директорам з маркетингу та керівникам відділу продажів — 35 тис. грн, начальнику відділу кадрів — 32,5 тис. грн.

Наразі на сайті відкрито 53 997 вакансій. Загалом у вересні з'явилось 494 969 резюме. Для порівняння, це на 21% більше, аніж за відповідний період торік.

За інформацією порталу, ситуація з роботою в ІТ-секторі не покращилася. У вересні компанії опублікували на Джині 18 779 вакансій. Це незначно менше, аніж у серпні й більше за показники липня. Рік тому у вересні було опубліковано 31 тис. вакансій.

Вакансії в ІТ галузі
Інфографіка opendatabot.ua

Кількість працевлаштувань у вересні стала найбільшою за весь 2022 рік. Цікаво, що торік у 78 випадках зі 100 рекрутер писав кандидату першим. Цьогоріч, в середньому, у 64 випадків зі 100 першим пише кандидат.

Станом на початок жовтня на сайті розміщено 64 тис. резюме та 13 тис. вакансій.

Кількість вакансій на сервісі пошуку роботи за кордоном Jooble за місяць суттєво не змінилась. Станом на початок жовтня там розміщено 31 271 пропозиція про працевлаштування.

Вакансії в ІТ сфері
Інфографіка opendatabot.ua

У вересні кількість вакансій для робітничих спеціальностей на сайті OLX Робота як кількість оголошень про пошук фахівців, так й кількість відгуків кандидатів дещо зросла.

Вакансії робітничих професій
Інфографіка opendatabot.ua

Станом на початок жовтня на сайті розміщено 63 тис. вакансій, а кількість відгукувачів сягла 89 тис.

Читайте також

Суд визнав війну як форс-мажорну обставину лише в 1 справі з 62 — Опендатабот

За час повномасштабної війни в Україні зареєстрували рекордну кількість шлюбів

Війна майже вбила мікрокредити: сума виданих позик впала у 12 разів — Опендатабот

За час війни в Україні зареєструвалися близько 150 тисяч нових підприємців — Опендатабот

На початок