"Я лежу, й ударна хвиля проходить по мені". Дніпряни розповіли про нічний ракетний удар по місту

"Я лежу, й ударна хвиля проходить по мені". Дніпряни розповіли про нічний ракетний удар по місту

"Я лежу, й ударна хвиля проходить по мені". Дніпряни розповіли про нічний ракетний удар по місту
. Фото: Суспільне Дніпро

У Дніпрі ліквідовують наслідки ракетного удару, що стався 29 вересня після 22 -ї години. Жителі міста розповіли Суспільному: до ракетного удару були готові, проте все одно не обійшлося без наслідків.

Одним снарядом ворог поцілив у середмістя, інший — потрапив у автотранспортне підприємство, де сталася пожежа. Внаслідок прильоту загинув охоронник, що працював на підприємстві, ще 5 співробітників отримали поранення.

Вщент згорів майже весь автопарк

Сергій — водій 73-го маршруту. Ввечері повернувся на автобусі зі зміни, пройшов технічне обслуговування і попрямував додому.

"Я вийшов тільки з роботи, за кут будинку, і одразу пролунав вибух. Я повернувся, бо напарник був у готелі", – розповідає він.

Колега зараз у реанімації. З ним дружина та дитина. Окрім нього, травми отримали ще четверо людей. Один охоронник загинув.

"Вибуховою хвилею відкинуло, і травми були несумісні з життям. Лишилася жінка, ми з нею розмовляли. Років йому 55 десь", – розказав директор підприємства Михайло.

Ракетний удар спричинив пожежу на підприємстві, вщент згорів майже весь автопарк, — каже він.

"У мене тут 200 було автобусів. Те, що змогло виїхати на лінію, не згоріло, не понівечене, не розбите – 14. Ми тут усі як одна сім’я, тому вчора вивозили усе що могли, усі вулиці були заставлені транспортом", – розповів Михайло.

Через пожежу на підприємстві 30 вересня у Дніпрі працювали не всі маршрути. Адже російська ракета знищила четверту частину автобусів усього міста, — звітують посадовці.

"Втрата понад 150 автобусів суттєва, але ми намагалися знайти резервні автобуси по підприємствах. Станом на сьогодні не працює один маршрут. Будемо сподіватися, що завтра він відновить свою роботу", – зазначив представник департаменту транспорту міськради Іван Васючков.

Вибило вікна, на стінах — тріщини

Друга російська ракета влучила у середмістя Дніпра.

"Буквально ось я лежу, й ударна хвиля проходить по мені. Я відчуваю ударну хвилю і як усе через балкон виходить прямо на мене", – розповів місцевий житель Артем.

У магазині, що навпроти місця влучення ракети, вибило вікна та на стінах пішли тріщини. А на підлозі, каже власник, знайшли уламки снаряда.

"Це вже не перший приліт, вже були трошки підготовлені, бачимо, що все розкидано. І зранку о 5 годині сюди, щоб усунути наслідки. Тут нічого такого нема, тільки комерційні різні приміщення і все", – каже власник магазину Данило.

Поряд з місцями прильотів Нацполіція організувала пункти допомоги. Мешканці можуть написати заяву про пошкоджене майно. Тут працюють волонтери, видають плівку, аби дніпряни могли тимчасово полагодити вікна.

Авторка — Софія Москаленко

Що відомо

  • 29 вересня російські війська вдарили по Дніпру двома ракетами. Одна з ракет вдруге влучила в той же житловий квартал, що й кілька тижнів тому. Також поцілили в транспортне підприємство.
  • Через ракетний удар найближчими днями ускладниться робота автобусних маршрутів 73, 87А, 101А, 106, 107 та 146Б. Вони працюватимуть в оперативному режимі, без дотримання інтервалів.

Читайте також

Обстріли Дніпра, Миколаєва, Одеси, "фундаментальні питання" на РНБО. 219-й день війни. Онлайн

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок