Мінімальна виплата миколаївським безробітним збільшилась на 350 гривень

Мінімальна виплата миколаївським безробітним збільшилась на 350 гривень

Мінімальна виплата миколаївським безробітним збільшилась на 350 гривень
.

Із 650 гривень до тисячі. В Україні на період карантину збільшили розмір мінімальної грошової допомоги для трьох категорій безробітних.

Збільшення грошової допомоги відбулося відповідно до постанови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України, яка набула чинності 18 квітня 2020 року. Тисячу гривень платитимуть за весь період карантину, тобто - починаючи з 12 березня. Заступниця директора Миколаївського обласного центру зайнятості Людмила Алпєєва говорить: "Людина, яка не працює, залишилась без роботи з якихось причин, або давно не працювала, вона може прийти до нас, у будь-який центр зайнятості. Це міський, або філію Миколаївського обласного центру зайнятості. Також може звернутися в онлайн-режимі або електронним зв’язком. У кого є телефон, або електронна пошта, вони можуть надіслати дві заяви: заява на статус і на допомогу по безробіттю".

Збільшення мінімальної допомоги безробітним стало можливим завдяки зменшенню інших видатків.

"У нас призупинені сьогодні наші виплати на активні програми. Ситуація, дійсно, складна. Ми сьогодні не працюємо в тому плані, не видаємо одноразову допомогу на відкриття підприємницької діяльності. Ми призупинили ці виплати. Громадські роботи, компенсація єдиного внеску. І сьогодні фінансуються тільки видатки по статті: "Допомога по безробіттю", "Допомога по безробіттю на поховання" і, також, - "Часткове безробіття", - каже Людмила Алпєєва

Мінімальна грошова допомога безробітнім становитиме 1000 гривень протягом карантину, а також діятиме 30 днів після його закінчення. Також змінилися умови для людей, що пішли з роботи за власним бажанням або за згодою сторін. Відтепер вони отримуватимуть допомогу одразу, а не через 90 днів із моменту подання заяви до центру зайнятості.

Автор - Володимир Степанов, оператор - Сергій Куропятник.

Читайте також:

- На Миколаївщині та по всій Україні подовжили карантин;

- Миколаївські правоохоронці щоденно проводять роз’яснювальну роботу щодо правил карантину;

- Карантин мистецтву не завада: в Миколаєві відбулась німа акція.

На початок