Армія РФ комплектує підрозділи за рахунок ув'язнених — Генштаб

Армія РФ комплектує підрозділи за рахунок ув'язнених — Генштаб

Армія РФ комплектує підрозділи за рахунок ув'язнених — Генштаб
. Фото: ГУР МО

Російське військове керівництво продовжує поповнювати втрати в живій силі, зокрема, комплектувати свої підрозділи за рахунок ув’язнених. Про це інформує Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 29 вересня.

“За наявною інформацією, до навчального центру на території Ростовської області прибуло близько 400 осіб зазначеної категорії. Їх підготовка триватиме до 30 вересня цього року”, — йдеться у повідомленні Генштабу.

Також РФ продовжує направляти до районів ведення бойових дій щойно мобілізований, низькокваліфікований особовий склад.

Так, 26 вересня, до Лиману Донецької області вибуло 7 одиниць танків, 2 з яких потрапили у ДТП у дорозі. Крім цього, належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі теж не пройшли.

Відомо про відправлення 27 вересня із Севастополя до Херсонської області двох тисяч осіб мобілізованих з Криму. За даними Генштабу, військові комісари на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим отримали розпорядження щодо першочерговості призову до лав російських окупаційних військ кримських татар. Їх мають направляти у бойові частини, що виконують завдання у районах найбільш інтенсивного ведення бойових дій. Впродовж 26 вересня лише у Сакському районі мобілізували 21 кримського татарина.

Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він заявив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів. При цьому, за словми Путіна, союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.

Що відомо

  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону "СВО". Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться "насамперед для контролю над звільненими під час "спецоперації" територіями".
  • На тлі оголошення мобілізації по усій Росії пройшли акції протесту. Також в Росії почалися підпали адміністрацій і військкоматів.

Читайте також

Мобілізація в РФ: Ростовську область закрили на в'їзд і виїзд — Генштаб

Чи вплине "часткова мобілізація" в Росії на війну в Україні

Шойгу: "втрати Росії в Україні становлять 5937 осіб, мобілізують 300 тисяч"

Влада Росії збирається закрити кордони для чоловіків мобілізаційного віку — ЗМІ

Німеччина готова приймати російських дезертирів, яким загрожують "суворі репресії"

Мобілізація навряд чи суттєво збільшить бойову потужність росіян — ISW

Кремль перекладає помилки з мобілізацією на місцевих бюрократів — ISW

На початок