Інтелігенція та корінні народи: у ГУР розповіли, кого нищить Кремль під приводом мобілізації

Інтелігенція та корінні народи: у ГУР розповіли, кого нищить Кремль під приводом мобілізації

Інтелігенція та корінні народи: у ГУР розповіли, кого нищить Кремль під приводом мобілізації
. Фото: 29.ru / Иван Митюшёв

У Росії спостерігається істотна диспропорція щодо призову чоловіків на війну проти України на тлі оголошеної часткової мобілізації. Зокрема, найбільшу кількість повісток отримує інтелігенція та корінні народи, що мешкають на російській території.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки.

"За оцінками воєнної розвідки України після підписання президентом країни-окупанта указу про мобілізацію, мапа смертності в регіонах значно зміниться. Повістки отримують тисячі представників інтелігенції та приватного бізнесу з центральних регіонів Росії та промислових підприємств-гігантів", — йдеться у повідомленні.

При цьому найбільш незахищеною в цьому випадку виявляється саме інтелігенція.

"Якщо робітничі професії ще забезпечуватимуться відстрочками від призову, то саме російська інтелігенція стане добривом для українського чорнозему", — зазначили в ГУР.

Окрім того, майже половина військових РФ, які загинули у війні проти України, є представниками корінних народів Росії.

"В результаті російської агресії проти України керівництво країни-агресора вже істотно зменшило чисельність представників своїх малих народів. Серед вбитих окупантів, трохи менш ніж 40% були представниками неслов’янських етнічних груп", — підкреслили в розвідці.

Зокрема, у п’ятірку регіонів із найбільшою кількістю жертв увійшли Республіки Дагестан і Бурятія, Краснодарський край, Башкортостан і Волгоградська область.

"Також у цифрах прослідковується непропорційне співвідношення: кількість загиблих солдат із бідних регіонів (де і проживають етнічні спільноти) значно вища, ніж з розвинених", — розповіли в ГУР.

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він зазначив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів, при цьому союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону "СВО". Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться "насамперед для контролю над звільненими під час "спецоперації" територіями".
  • На тлі оголошення мобілізації по усій Росії пройшли акції протесту. Станом на ранок 22 вересня у РФ затримано 1320 людей з 39 міст. Також в Росії почалися підпали адміністрацій і військкоматів.
  • За даними ЗМІ, президент Чечні Рамзан Кадиров 22 вересня заявив, що у республіці не буде виконуватися рішення президента РФ Володимира Путіна про часткову мобілізацію, адже в регіоні "план вже перевиконано".

Читайте також

Росія нищить корінні народи під приводом мобілізації — Зеленський

Росіяни масово телефонують на "гарячу лінію" щодо здачі в полон — ГУР

Російська влада позбавляє своїх громадян права на життя — Зеленський про мобілізацію

На початок