Кадиров відмовився проводити мобілізацію у Чечні — ЗМІ

Кадиров відмовився проводити мобілізацію у Чечні — ЗМІ

Кадиров відмовився проводити мобілізацію у Чечні — ЗМІ
. Глава Чечні Рамзан Кадиров, фото: Associated Press

Глава Чечні Рамзан Кадиров 22 вересня заявив, що у республіці не буде виконуватися рішення президента РФ Володимира Путіна про часткову мобілізацію, адже в регіоні "план вже перевиконано".

Про це пише "Кавказ. Реалії" із посиланням на ЧДТРК "Грозний".

За словами Кадирова, у бойових діях в Україні взяли участь 20 тисяч чеченців, тож регіон нібито перевиконав "спущений план" на 254%.

Читайте також: "Помітив, що засидівся": Кадиров захотів у "безстрокову відпустку"

Про який план мова йде, ким і яким чином він був затверджений, не уточнювалося.

Натомість раніше Рамзан Кадиров закликав усі регіони РФ розпочати "самомобілізацію" і не чекати, коли Кремль оголосить воєнний стан. За його словами, кожен суб'єкт РФ має залучити не менше 1000 військовослужбовців.

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він зазначив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів, при цьому союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону "СВО". Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться "насамперед для контролю над звільненими під час "спецоперації" територіями".
  • На тлі оголошення мобілізації по усій Росії пройшли акції протесту. Станом на ранок 22 вересня у РФ затримано 1320 людей з 39 міст. Також в Росії почалися підпали адміністрацій і військкоматів.

Читайте також

Чи вплине "часткова мобілізація" в Росії на війну в Україні

"Закон про часткову мобілізацію лише називається частковою, а дозволяє провести будь-яку" — російський журналіст

Часткова мобілізація у РФ: у Думі пояснили, навіщо її запровадили та кому вручатимуть повістки

На початок