Велика Британія запровадила нові санкції проти Росії

Велика Британія запровадила нові санкції проти Росії

Велика Британія запровадила нові санкції проти Росії
. Велика Британія, фото ілюстративне: Getty Images

Про це повідомляється на сайті британського уряду. Санкції розширено через проведення РФ псевдореферендумів на тимчасово окупованих українських територіях.

"Цей процес повторює їхній (РФ - ред.) підхід у Криму у 2014 році, що поєднує дезінформацію, залякування та фальшиві результати. Ці референдуми не відображають волю українського народу і є серйозним порушенням територіальної цілісності та політичної незалежності України", — наголосив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Новий санкційний список включає 92 фізичні і юридичні особи. Серед них 33 російські чиновники, яких Кремль відправив на захоплені території, а також місцеві колаборанти. Санкційний пакет також включає 55 керівників російських державних компаній, зокрема, членів правління "Газпромбанка", "Сбербанка" та "Совкомбанка".

Під санкції також потрапила компанія IMA Consulting, яку називають "улюбленим PR-агентством Путіна". IMA була нагороджена за керівництво громадськими кампаніями з проведення цих фіктивних референдумів, як для підтримки їх проведення на чотирьох тимчасово контрольованих територіях, так і для забезпечення їх фальшивої діяльності в Росії. Також у "чорний" список внесено "Госзнак" — компанію з виробництва охоронних документів, відому своєю монополією на виробництво" десятків мільйонів" державних документів, включаючи прискорені паспорти на тимчасово окупованих Росією територіях.

Що відомо

  • Міністри закордонних справ Європейського Союзу погодили підготовку нових санкцій проти Росії та збільшення обсягів постачання зброї для українських військ у відповідь на мобілізацію у РФ, оголошену 21 вересня російським президентом Володимиром Путіним. Але у восьмому пакеті санкцій ЄС проти Росії, ймовірно, не буде обмеження цін на нафту. Проте будуть санкції щодо хімікатів, машин, сталеливарної продукції.
  • Країни Європейського Союзу, у тому числі Бельгія, яка раніше відкидала такий крок, обговорюють запровадження повної заборони на імпорт російських алмазів через вторгнення Росії в Україну.

Читайте також

Гальмують, вичікують та повертаються. Як компанії обходять бізнес-блокаду Росії

Чому і як Велика Британія допомагає Україні протистояти РФ

NASAMS для ЗСУ, "референдуми", масова мобілізація в Росії. 215-й день війни. Онлайн

На початок