Toyota остаточно закриває виробництво в Росії

Toyota остаточно закриває виробництво в Росії

Toyota остаточно закриває виробництво в Росії
. Фото: armyinform.com.ua

Завод компанії Toyota в Шушарах припиняє виробництво в Росії через логістичні труднощі після вторгнення РФ в Україну та впроваджених санкцій, пише Bloomberg з посиланням на заяву компанії.

Автоконцерн так і не зміг налагодити поставки комплектуючих до Росії через впроваджені санкції.

"Тепер майданчик буде законсервований і згодом, можливо, проданий, але випуск Toyota на ньому не відновиться", – говориться у повідомленні.

При цьому компанія не йде з РФ. Toyota припиняє виробництво у РФ, через те що з початку березня завод автоконцерну в Шушарах перебував у простої через логістичні труднощі. Рішення закрити завод пов'язане з неможливістю відновити ритмічні постачання. Імпорт автомобілів бренду в Росію досі припинений.

Виробництво Toyota у Росії стартувало у 2007 році.

Що відомо

  • Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, низка компаній покинули Росію та продовжують це роботи. Компанія Marks & Spencer заявила, що остаточно йде з Росії. Американська мережа кав'ярень Starbucks остаточно припинила бізнес у Російській Федерації. McDonald’s вирішив повністю піти з Росії та продати свій бізнес в країні.
  • Найбільша у світі група продуктів харчування Nestle заявила 9 березня, що призупинила всі капітальні інвестиції в Росії після її вторгнення в Україну. Корпорація Coca-Cola та Pepsi заявили, що припиняють роботу в Росії на тлі російської агресії проти України.
  • Один з найстаріших та найбільших виробників підіймального устаткування американська компанія Otis вирішила продати бізнес в Росії. Американська компанія з виробництва спортивного одягу Nike через три місяці після припинення своєї діяльності в Росії, оголосила про повний вихід з російського ринку.
  • Корпорація Microsoft скорочуватиме присутність у Росії, допоки від її бізнесу в РФ нічого не залишиться, однак робитиме це поступово. Німецька компанія Wella, що є однією з провідних компаній у світі в галузі косметики та парфумерії, йде з РФ після 28 років роботи на російському ринку.

Читайте також

"Залізна завіса вже опустилася". Які компанії йдуть з Росії через її напад на Україну

Гальмують, вичікують та повертаються. Як компанії обходять бізнес-блокаду Росії

Нові санкції та більше зброї для України: ЄС готує відповідь на мобілізацію в Росії

Іранські дрони на озброєнні РФ та початок "референдумів". 212-й день війни. Онлайн

На початок