Казахстан не надаватиме прихисток росіянам-ухилянтам

Казахстан не надаватиме прихисток росіянам-ухилянтам

Казахстан не надаватиме прихисток росіянам-ухилянтам
Столиця Казахстану Астана, 21 березня 2020 року. Getty Images/Aliia Raimbekova/Anadolu Agency

Влада Казахстану без дозволу Росії не видаватиме дозволів на постійне проживання російським громадянам, які хочуть виїхати з РФ після оголошення часткової мобілізації.

Про це заявив спікер парламенту Казахстану Маулен Ашимбаєв, повідомляє RFE/RL.

За його словами, правоохоронні та міграційні органи Казахстану працюють відповідно до закону, розглядаючи заявки іноземних громадян, у тому числі росіян, на отримання постійного місця проживання в країні.

"Наші офіційні установи не видаватимуть посвідки на проживання особам, які не нададуть документів, що підтверджують, що країна їхнього громадянства не заперечує проти їх переїзду до Казахстану", — сказав Ашимбаєв.

Він зазначив, що влада Казахстану знає про ситуацію щодо різкого збільшення кількості росіян, які хочуть виїхати до Казахстану.

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед виряджанням в зону "СВО".
  • Міністри закордонних справ Європейського Союзу погодили підготовку нових санкцій проти Росії та збільшення обсягів постачання зброї для українських військ у відповідь на мобілізацію в РФ, оголошену Володимиром Путіним.
  • Після оголошення мобілізації у РФ в інтернеті почали з’являтися фото та відео черг в аеропортах та на прикордонних пунктах пропуску із росіян, які прагнуть виїхати з Росії.

Читайте також

Чи вплине "часткова мобілізація" в Росії на війну в Україні

"Закон про часткову мобілізацію лише називається частковою, а дозволяє провести будь-яку" — російський журналіст

Часткова мобілізація у РФ: у Думі пояснили, навіщо її запровадили та кому вручатимуть повістки

Ядерні погрози, часткова мобілізація в РФ та "референдуми". Що сказав Путін у зверненні

Мобілізація в РФ: почалися підпали адміністрацій і військкоматів

На початок