"Жодні погрози не можуть приховати той факт, що Україна виграє війну" — Міноборони Великої Британії

"Жодні погрози не можуть приховати той факт, що Україна виграє війну" — Міноборони Великої Британії

"Жодні погрози не можуть приховати той факт, що Україна виграє війну" — Міноборони Великої Британії
. Міністр оборони оборони Великої Британії Бен Воллес. Фото: Getty Images

21 вересня міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що часткова мобілізація, яку оголосили в Росії є ознакою того, що президент Росії Володимир Путін визнає, що "його вторгнення провалюється".

Слова міністра опублікували на сторінці Міноборони Великої Британії.

"Порушені президентом Путіним власні обіцянки не мобілізувати власне населення, а також протиправна анексія частини України — це визнання, що його вторгнення провалюється. Він, разом з міністром оборони, відправив десятки тисяч своїх громадян на смерть, погано оснащених та погано керованих. Ніякі погрози й пропаганда не можуть приховати того факту, що зараз Україна виграє у війні, міжнародна спільнота об’єднана, а Путін стає глобальним вигнанцем", — йдеться в заяві Уоллеса

Водночас на оголошення про часткову мобілізацію у РФ відрегували й інші учасники міжнародної спільноти. Пані посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що оголошена Росією мобілізація та псевдореферендуми є "ознакою слабкості".

"Фальшиві референдуми та мобілізація є ознаками слабкості, провалу Росії. Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Росії на нібито анексовану українську територію, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — написала Брінк.

Сили реагування Литви підвищують рівень готовності, щоб запобігти будь-яким провокаціям зі сторони Росії, у зв'язку з мобілізацією.

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він зазначив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів, при цьому союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону "СВО". Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться "насамперед для контролю над звільненими під час "спецоперації" територіями".

Читайте також

Литва підвищує рівень готовності сил швидкого реагування через мобілізацію у РФ

Ядерні погрози, часткова мобілізація в РФ та "референдуми". Що сказав Путін у зверненні

Шойгу: "втрати Росії в Україні становлять 5937 осіб, мобілізують 300 тисяч"

Розкуплені авіаквитки, закриті кордони та способи ухилення від служби: як в РФ та світі реагують на мобілізацію

На початок