"На свій власний страх і ризик" – Мінрегіон про повернення до постраждалого від вторгнення РФ житла

"На свій власний страх і ризик" – Мінрегіон про повернення до постраждалого від вторгнення РФ житла

"На свій власний страх і ризик" – Мінрегіон про повернення до постраждалого від вторгнення РФ житла
. Фото: УНІАН

Матеріальних та фінансових ресурсів, щоб впоратися з наслідками руйнувань від російського вторгнення, недостатньо. Про це керівниця офісу підтримки та впровадження реформ Міністерства регіонального розвитку Юлія Перчук розповіла в ефірі телемарафону.

Чи варто повертатися в будинок, який зруйновано і незрозуміло, чи він буде відремонтований, це питання до кожного.

"Влада організувала евакуацію людей з тих регіонів, де 100 відсотково не буде теплопостачання. Якщо люди вирішують залишатися, вони роблять це на свій власний страх і ризик. Кожен повинен оцінити, який стан його нерухомості", — сказала Юлія Перчук.

За її словами, треба зосередитися на тому, що робити, якщо постраждалий будинок не готовий до зими. "Очевидно, що ресурсів, як матеріальних, фінансових, щоб впоратися з усією шкодою, недостатньо. Очевидно, що кожен міський голова, так само як і центральна влада, роблять те, що можуть", – зазначила вона.

Владі треба відремонтувати те, що пошкоджено та подбати про резерви на випадки нових "сюрпризів" від росіян. У ситуації із пошкодженими багатоквартирними будинками, перше, що треба зробити – організуватися із сусідами та з’ясувати, хто планує повертатися.

"Якщо в будинку 100 квартир, а повертаються 8-10, це одна історія. А якщо повертаються всі мешканці, то більше ресурсу, заходи можуть бути іншими", - пояснила Перчук.

Важливо комунікувати з органами місцевого самоврядування про реальні плани та прогнози. Ставитися до цього з розумінням і виходити з реальних можливостей, які є на цей момент, зазначила керівниця офісу підтримки та впровадження реформ Мінрегіону.

Читайте також

Як підготуватися до опалювального сезону і де буде легше зимувати

Житло для ВПО: що пропонує держава та як отримати безкоштовну квартиру

Війна та інфраструктура: концепція екоміст для відбудови країни

На початок