Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приїхала до Ірпеня

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приїхала до Ірпеня

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приїхала до Ірпеня
. Фото: Олександр Маркушин / Facebook

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приїхала до Ірпеня Київської області. Там вона відвідала пошкоджені внаслідок російської агресії навчальні заклади. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

"Глава Єврокомісії на власні очі побачила обстріляні стіни і обгорілі коридори Ірпінського ліцею №3, а також побувала в Ірпінській школі №17, де дізналася, як ми налагодили навчальний процес під час воєнного стану", – розповів він.

Єврокомісія виділяє Україні кошти на ремонт шкіл, частину з них отримають ірпінські освітні заклади, зазначив Маркушин.

Що відомо

  • Зранку 15 вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва з третім від початку повномасштабного вторгнення РФ візитом. Її ім'я з'явилося на Алеї сміливості у Києві.
  • Напередодні, 14 вересня, президентка Єврокомісії анонсувала свій візит до Києва. Зокрема, вона повідомила, що планує обговорити з українською стороною введення України в європейську зону безкоштовного роумінгу. А також забезпечення доступу України до єдиного ринку ЄС.
  • 17 червня Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в ЄС за умови, що надалі в країні проведуть низку важливих реформ, пов’язаних, зокрема, з верховенством права, олігархами, корупцією та основоположними правами. Водночас президент Франції наголосив, що якби не війна, Україна б не отримала цей статус.

Читайте також

На обіді з президенткою Єврокомісії гостей пригощали динями та кавунами зі звільненої Херсонщини

Україна може отримати наступний транш допомоги від ЄС до кінця року — Зеленський

На початок