На Алеї сміливості у Києві викарбували ім'я Урсули фон дер Ляєн

На Алеї сміливості у Києві викарбували ім'я Урсули фон дер Ляєн

На Алеї сміливості у Києві викарбували ім'я Урсули фон дер Ляєн
. Фото: Кирило Тимошенко / Telegram

На Алеї сміливості у Києві з'явилося ім'я Урсули фон дер Ляєн. Раніше про бажання віддати належну повагу президентці Єврокомісії, заявив президент України Володимир Зеленський під час візиту глави Єврокомісії до столиці України, 15 вересня.

"На Алеї Сміливості біля Верховної Ради України ми закарбували нове ім’я – Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Її ім’я буде поруч із такими друзями України як Анджей Дуда, Борис Джонсон, Егілс Левітс, Петр Фіала, Янез Янша, Ярослав Александр Качинський, Матеуш Якуб Моравецький", — повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"На цій площі ми збираємося не випадково, тому що на цій площі знаходяться імена тих лідерів Європи і всього світу, які підтримували нас, нашу державу, народ, наших людей і нашу економіку, впродовж цієї війни були на нашому боці проти агресії РФ. І тому я хотів би, щоб сьогодні на цій алеї сміливих з’явилося ім’я шановного президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн", — заявив Зеленський під час підходу до преси.

Також Зеленський подякував очільниці Єврокомісії "за її особисту присутність в житті нашої держави". Він додав, що Україна нині відчуває військову, фінансову підтримку та "підтримку на рівні позитиву цієї потужної президентки".

23 серпня у Києві президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда відкрили Алею сміливості на площі Конституції. Володимир Зеленський наголосив, що на цій Алеї будуть вказані імена політичних лідерів та інших представників країн-партнерів, які надають Україні важливу підтримку у боротьбі з Російською Федерацією.

Що відомо

  • 15 вересня Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва з третім від початку повномасштабного вторгнення РФ візитом. Президент Володимир Зеленський вручив Урсулі фон дер Ляєн орден Ярослава Мудрого І ступеня.
  • Напередодні, 14 вересня, президентка Єврокомісії анонсувала свій візит до Києва. Зокрема, вона повідомила, що планує обговорити з українською стороною введення України в європейську зону безкоштовного роумінгу. А також забезпечення доступу України до єдиного ринку ЄС.
  • На початку квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн офіційно передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого було необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС. На його заповнення пішло менш як місяць.

Читайте також

На обіді з президенткою Єврокомісії гостей пригощали динями та кавунами зі звільненої Херсонщини

На початок