Дівчина з Миколаєва чекає коханого з російського полону

Дівчина з Миколаєва чекає коханого з російського полону

Дівчина з Миколаєва чекає коханого з російського полону
. Нагорода військовослужбовця з Миколаєва. Фото: Аліна

П'ять місяців Аліна з Миколаєва намагається допомогти своєму коханому Миколі (ім'я змінено — ред.), зв'язок з яким перервався 10 квітня. Чоловік брав участь в зоні Операції об'єднаних сил. Вторгнення російських військ зустрів поблизу Маріуполя.

За словами Аліни, разом з Миколою вони були майже три роки. І хоча стосунки не були офіційно зареєстровані, вважає його своїм чоловіком. Дівчина попросила приховати її обличчя у цілях безпеки.

Дівчина з Миколаєва чекає коханого з російського полону
Особисті речі нагадують Аліні про коханого. Фото: Аліна

Востаннє Аліна бачилась з чоловіком у грудні 2021-го. 24 лютого о п'ятій ранку Аліна отримала від Миколи повідомлення: "Якщо буде жахіття — тікайте в бомбосховище". Далі були лише короткі SMS і дзвінки раз на тиждень. Десятого квітня зв'язок з хлопцем обірвався.

12 квітня з новин Аліна дізналася, що морські піхотинці у Маріуполі потрапили в полон. Дівчина розпочала пошуки інформації про хлопця, моніторила новини й соцмережі.

"Випадково натрапила на групу російську, де виставляли фотографії наших військовополонених. Десь 19 квітня я натрапила на фото свого Миколи. Потім я зателефонувала безпосередньо у частину, де служить мій чоловік. Вони мені підтвердили, що дійсно він перебуває в полоні", — сказала Аліна.

Всі п'ять місяців Аліна разом з сестрою та матір'ю коханого звертається до різних органів та організацій, аби ті допомогли визволити хлопця з російського полону. Каже, поки безрезультатно.

"Зверталася сестра його в Міжнародний Червоний Хрест. Так як вона рідна по крові. Вона має більше прав на це. Я підписувала петицію щодо морських піхотинців, які перебували на той момент на заводі Ілліча. Писала на Офіс Президента. Чіткої відповіді я там не отримала", — розповіла Аліна.

Дівчина чекає на лист від Миколи й сподівається, що він живий.

"Потрібно боротись до кінця за наших героїв, які були за нас до кінця", — сказала Аліна.

Що відомо

Петиція "Зробити все можливе для обміну військовослужбовці з заводу Ілліча, які тримали оборону 54 дня" була оприлюднена 12 липня 2022 року. Станом на 15 вересня зібрала 3 252 підписи.

Читайте також

  • Російські військові вночі обстріляли околиці Миколаєва.
  • Війська РФ продовжують атакувати Миколаївщину. За добу обстрілів зазнали два райони області.
  • Миколаївське підприємство від виготовлення меблів перейшло до створення "буржуйок"

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок