"Нам потрібні тільки штурмовики": з'явилося відео, на якому "кухар Путіна" Пригожин вербує ув'язнених у ПВК "Вагнера"

"Нам потрібні тільки штурмовики": з'явилося відео, на якому "кухар Путіна" Пригожин вербує ув'язнених у ПВК "Вагнера"

"Нам потрібні тільки штурмовики": з'явилося відео, на якому "кухар Путіна" Пригожин вербує ув'язнених у ПВК "Вагнера"
. Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин під час візиту в одну з російських колоній. Скріншот відео: Meduza Youtube

Телеграм-канал "Популярная политика", авторами якого є соратники російського опозиціонера Олексія Навального, опублікував відео, на якому імовірно російський бізнесмен та ресторатор Євген Пригожин вербує ув'язнених однієї з російських колоній для участі у війні проти України у складі ПВК "Вагнера"Незаконне збройне формування, що комплектується найманцями. Створена 2013 року в Російській Федерації для участі у збройних конфліктах без залучення регулярних військ. Брала участь у бойових діях, зокрема, на сході України з 2014 року та під час повномасштабної війни проти України на стороні Росії, у Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, у Судані..

"Я представник приватної військової компанії, ПВК "Вагнера" називається. Війна важка, на всякі там чеченські і близько не схожа. Витрата боєприпасів у мене приблизно у два з половиною рази більша, ніж у Сталінграді", — каже імовірно Пригожин російським ув'язненим.

Він оголошує низку вимог до потенційних добровольців (від 22 до 50 років, фізична форма, адже потрібні "лише штурмовики" тощо), а також пояснює алгоритм дій для тих, хто виявить бажання увійти до лав вагнерівців: жива черга, запис, співбесіда 2-3 години.

Тим, хто поїде воювати в Україну, імовірно Пригожин обіцяє помилування через пів року, хоча охочі продовжувати службу зможуть лишитися. Окремо він пояснює, що тіла загиблих відвозять туди, куди бійці вказують у своєму заповіті, і ховати вагнерівців мають на Алеях героїв, якщо в тому чи іншому місті така є.

Водночас бізнесмен попереджає, що тих, хто погодився на службу, а потім подумав, що "не туди попав", розстрілюють як дезертирів.

"Лише Аллах і Бог (витягують із в'язниці). У дерев'яному ящику. А я вас живими забираю. Але не завжди живими повертаю", — підсумував імовірно Пригожин.

Євген Пригожин — російський бізнесмен єврейського походження, ресторатор, власник кейтерингового бізнесу, засновник фабрики тролів з Ольгіна. Пригожина називають "кухарем Путіна" через великий бізнес у сфері харчування, який заробляє на державних підрядах. Крім того, Пригожина пов'язують із керівником Групи Вагнера Дмитром Уткіним. Серед оточення останнього був виявлений глава служби безпеки однієї з фірм Пригожина.

На початок