Ірпінь готовий до опалювального сезону майже на 100 відсотків

Ірпінь готовий до опалювального сезону майже на 100 відсотків

Ірпінь готовий до опалювального сезону майже на 100 відсотків
. Одна із котелень на Київщині. Фото: КОВА/Telegram

Ірпінь у Київській області підготувався до опалювального сезону на 95%. У місті готові до запуску усі 22 котельні, зокрема, які були пошкоджені через бойові дії. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

За його словами, до середини жовтня працівники УЖКГ "Ірпінь" повністю обстежать будинки, які вони обслуговують. Де є пошкодження, але частина будівлі є жилою, там частково законсервують тепломережі, аби тепло безперебійно постачалося у квартири.

Кравчук зазначив, що місцеві ОСББ та управлінські компанії мають самостійно підготуватися до опалювального сезону – перевірити мережі, налагодити роботу дахових котелень, сплатити борги, якщо вони є. Також він нагадав про рекомендацію для ОСББ з автономним опаленням придбати буржуйки та зробити запас дров.

"Всі ми бачили, що трапилося два дні тому, коли Росія вдарила ракетами по Харківській ТЕЦ. Тому дуже прошу не ігнорувати такі поради і подумати, як готуватимуть їжу та грітимуться мешканці ваших будинків, якщо раптом взимку відбудеться аварійне відімкнення електропостачання", – зазначив він.

Що відомо

  • Готовність до опалювального сезону на Київщині становить 83%. Область уже заготувала 5,4 тисячі тонн вугілля та 123,3 тисячі тонн деревного палива.
  • На підготовку до зими з обласного бюджету виділено 40 млн гривень. Паралельно відпрацьовуються варіанти резервних джерел енергії на випадок аварійних відключень. Олексій Кулеба закликав громадян також ретельно готуватися і перевіряти стан вікон під'їздів, дахів.
  • Під час активних бойових дій на території регіону, котельням було завдано різні ступені пошкоджень. Станом на 15 серпня найбільше відремонтовано об'єктів теплопостачання у Бородянській, Білоцерківській, Бучанській та Великодимерській громадах. Решта — в процесі відновлення.
  • До початку опалювального сезону у Київській області відремонтують 690 кілометрів ліній електропередач. Також планують оновити 80 енергооб’єктів.

Читайте також

Допомога від ООН. Що отримають жителі Великодимерської громади

На Київщині прибирають тонни будівельного сміття, яке утворилось через війну

Підготовка до опалювального сезону у Києві. Які райони підготувалися найкраще

На початок