Миколаївці розповіли про нічний обстріл міста

Миколаївці розповіли про нічний обстріл міста

Миколаївці розповіли про нічний обстріл міста
. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

У ніч проти 11 вересня війська Російської Федерації вчергове обстріляли Миколаїв. Внаслідок обстрілу пошкоджені житлові будинки та автомобілі. Дев’ятеро людей отримали поранення різного ступеня.

Кореспонденти Суспільного побували на місці обстрілу та поспілкувалися з миколаївцями.

Зі сльозами на очах Аліна розповідає, як пережила з хлопцем ніч 11 вересня. Російська ракета впала на подвір'ї п`ятиповерхового будинку, де в одній з квартир спали дівчина з хлопцем. Внаслідок вибуху понівечений автомобіль Аліни, який був припаркований поблизу будинку.

"Була тривога і пройшло менше однієї хвилини. Ми були у ліжку, балкон повністю був на нас. Ми зателефонували у швидку одразу і газовій службі, бо був запах газу. Ми думали, що ми зараз ще й підірвемося. У мене опік п’ятки. Хлопець перебинтований. Дякувати Богу, що ми живі. Я взагалі не знаю, як і вижили", — розповіла Аліна.

Миколаївці розповіли про нічний обстріл міста
Автомобіль Аліни після обстрілу. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Дев’ять людей отримали поранення різного ступеню. Серед тих, хто постраждав — Сергій. Уламки чоловіку травмували плече та голову. Всю ніч він провів у лікарні. Повернувся подивитись на знищений автомобіль та зруйновану квартиру.

"Повністю деформація кузова, всіх деталей, всього корпусу, всієї електроніки. Секунда, доля секунди, прилетіли балконні рами, прилетіли двері і все. Далі кров", — згадує Сергій.

Миколаївці розповіли про нічний обстріл міста
Автомобіль Сергія після обстрілу. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

О пів на третю ночі від сигналу повітряної тривоги прокинувся Віталій. Утім, сирену проігнорував, розповідає чоловік.

"Проігнорував сигнал повітряної тривоги, подумав, що не прилітає. Все, що я пам'ятаю, це потужний удар, все полетіло. Трохи мене оглушило. Я не міг зрозуміти, що сталося. Забіг у ванну, потім декілька хвилин посидів, відчув, що все нормально, вискочив на вулицю", — розповів Віталій.

Миколаївці розповіли про нічний обстріл міста
Наслідки обстрілу. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Внаслідок влучення у двір п`ятиповерхівки один під’їзд практично знищений пожежею та вибуховою хвилею. Також пошкоджений приватний будинок. Російські війська обстріляли місто ракетами наземного базування "Онікс" з берегового ракетного комплексу "Бастіон" — про це повідомило оперативне командування "Південь".

Читайте також

Загалом за 200 днів повномасштабної війни тривога на Миколаївщині тривала майже 27 діб

Російські війська обстріляли Вознесенськ, що на Миколаївщині: є поранені

Нічний обстріл Березнегуватого, що на Миколаївщині: що відомо

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок