У Миколаєві з'явився мурал, присвячений роботам місцевого художника

У Миколаєві з'явився мурал, присвячений роботам місцевого художника

У Миколаєві з'явився мурал, присвячений роботам місцевого художника
. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві намалювали мурал, присвячений роботам художника-аматора Сергія Луньова. На стінописі зображено лева з Каштанового скверу та ворота на Обсерваторній. Донедавна міські пейзажі миколаївського художника Сергія Луньова красувалися лише на папері формату А3.

Про створення муралу кореспондентам розповіли автори проєкту Альона Мартинова та Дмитро Слепуха.

Муралісти познайомились з Сергієм Луньовим на презентації свого муралу "Скарбниця нашого міста".

"У нього дуже великий стаж, дуже багато картин. Дуже талановитий, але наразі через стан здоров'я він не може (писати картини — Ред.). Художник, який не малює, це як співак, який не співає. І дуже захотілося мені, принаймні, щоб цей голос його творчий продовжив звучати", — розповідає муралістка Альона Мартинова.

В Миколаєві з'явився мурал, присвячений роботам художника
Дружина Сергія Луньова з його картинами. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

У 2020 Сергій Луньов переніс інсульт. Після цього не може повернутись до пензля. Але з гордістю демонструє свої минулі роботи.

"Це як наче такий забутий припорошений скарб, тому хотілося витягнути його на білий світ, здути пилючку і показати людям, що ось, дивіться. Можливо, хтось захоче придбати. Тим паче сам художник каже, що вони продаються, і з продажу можна навіть, як це заведено зараз, відраховувати там якісь відсотків десять на ЗСУ, щоб підтримати й творчість, на благо миру, і на благо воїнів", — муралістка Альона Мартинова.

Мураліст Дмитро Слепуха говорить, на створення муралу витратили тиждень.

"Малюнок сам – ну дні три, напевно. Але треба було підготувати стіну, пофарбувати, зашпаклювати, почистити. На цій вулиці ще багато є місць, де можна малювати. Але я думаю, це на наступний рік", — розповідає Дмитро Слепуха.

В Миколаєві з'явився мурал, присвячений роботам художника
Мурал за мотивами художника Сергія Луньова. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

Висота муралу на різних ділянках сягає від 1 метра 70 сантиметрів до 2 метрів 70 сантиметрів. Ширина складає понад вісім метрів. Яскравий малюнок привертає увагу місцевих жителів.

"Дуже приємно, що Миколаїв стає трішки цікавішим, трішки розмальованішим, веселішим, кольоровішим. Приємно, гарно, класно. Більше б таких муралів в Миколаєві", — каже житель Миколаєва Володимир.

В Миколаєві з'явився мурал, присвячений роботам художника
Муралісти Дмитро Слепуха, Альона Мартинова разом з художником Сергієм Луньовим та його дружиною. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

Через пережитий інсульт сам Сергій Луньов не зміг розповісти про свої картини, тільки посміхається. Значить, все недарма, кажуть муралісти, і закликають всіх поціновувачів мистецтва звернути увагу на талановитого художника, у творчому доробку якого 161 картина.

Читайте також

У Миколаєві художники презентували завершений мурал "Скарбниця нашого міста"

"Киця-захисниця": в Миколаєві створили патріотичний мурал

Миколаївські художники влаштували обмін творчістю просто неба

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок