"Динамо" оновило рекордну серію поразок за часів незалежності України: що про це відомо

"Динамо" оновило рекордну серію поразок за часів незалежності України: що про це відомо

"Динамо" оновило рекордну серію поразок за часів незалежності України: що про це відомо
. УПЛ

Кияни не набирають очок у всіх турнірах із середини серпня.

"Динамо" вперше за часів незалежності України програло у п'яти офіційних матчах поспіль. Відповідний антирекорд було встановлено за підсумками гри першого туру Ліги Європи з "Фенербахче" (1:2).

Читайте також: "Динамо" на останніх хвилинах поступилося "Фенербахче" в матчі Ліги Європи

Серія невдач киян розпочалася в середині серпня, коли "Динамо" поступилося "Бенфіці" в першому, номінально домашньому матчі кваліфікації Ліги чемпіонів. У матчі-відповіді "Динамо" також пограло на виїзді - 0:3.

Ще двох поразок підопічні Мірчі Луческу зазнали в чемпіонаті України - від "Дніпра-1" (0:3) та "Зорі" (2:3). Це означало для клубу найгірший в історії старт у національній першості - раніше "Динамо" ніколи не розпочинало чемпіонат України з двох невдач поспіль.

Читайте також: "Динамо" показало свій нагірший старт в історії виступів у чемпіонаті України за підсумками двох перших турів

Ще за підсумками гри із "Зорею" столичний клуб встановив власний антирекорд за числом програних матчів поспіль. Та оновив його у грі з "Фенербахче", за підсумками якої серія сягнула вже п'яти поєдинків.

До початку сезону 2022/23 найгіршим для "Динамо" був показник з трьох поразок поспіль в усіх турнірах. За часів незалежності України кияни зазнавали відповідної серії в сезонах 2012/13 та 2016/17.

Найбільші серії поразок "Динамо" в усіх турнірах

  • 2022/23: 5 матчів поспіль (серпень-вересень 2022 року)
  • 2016/17: 3 матчі поспіль (травень 2017-го)
  • 2012/13: 3 матчі (жовтень 2012-го)

Що відомо

  • У серпні, після поразки від "Дніпра-1" з рахунком 0:3 головний тренер "Динамо" Мірча Луческу натякнув на своє можливе звільнення з клубу. У керівництві клубу емоційні заяви румуна відкинули.
Читайте також: "Можливо, мій останній матч у «Динамо»". Що сказав Луческу після розгрому від "Дніпра-1"
  • Іншими суперниками "Динамо" в групі Ліги Європи стануть французький "Ренн" та кіпрський АЕК з Ларнаки. Матчі групового етапу основної частини турніру триватимуть до 3 листопада.
  • Цього тижня "Динамо" повернеться до матчів чемпіоната України. 11 вересня на команду Луческу очікує матч проти ФК "Львів", що відбудеться у Львові.

Що далі

  • Субота, 11 вересня. 17:00. "Динамо" - "Львів" (4-й тур УПЛ)
На початок