51 родина з Київської області отримає нове житло — КОВА

51 родина з Київської області отримає нове житло — КОВА

51 родина з Київської області отримає нове житло — КОВА
. Фото: Уніан (ілюстративне)

51 родина із 10 територіальних громад Київської області, що втратила оселю внаслідок російської військової агресії, отримає нове житло. Це багатодітні родини, сім’ї з дітьми та вагітні жінки.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації з посиланням на Департамент регіонального розвитку і Департамент містобудування та архітектури.

"Наразі вже сформовані перші списки на отримання квартир та будівництво приватних домівок. Кандидатури сімей були подані та затверджені територіальними громадами. Члени комісії після ознайомлення з цими реєстрами проголосували за перелік родин та житла, призначеного для придбання й будівництва", — йдеться у повідомленні.

51 родина із 10 територіальних громад області погодилася із запропонованими квартирами. Серед них – 18 квартир для багатодітних сімей, 33 – для сімей із дітьми та вагітних жінок. Квартири розташовані в містах Бровари, Богуслав, Бориспіль, Ірпінь, Біла Церква та селищі Макарів.

Ще в планах, згідно з пропозиціями 17 громад Київщини, побудувати 103 приватні оселі. Це 49 будинків по 70 кв. м, 21 будинок по 90 кв. м, 33 будинки по 120 кв. м

В першу чергу претендуватимуть на житло багатодітні родини, сім’ї з дітьми та вагітні жінки.

Вартість будівництва буде визначена після проведення відповідних експертиз.

Що відомо

  • На Київщині відремонтували 236 об'єктів соціальної інфраструктури, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба
  • За обласною програмою забезпечення житлом тих, хто втратив оселю через російську військову агресію, 10 приватних будинків зведуть для мешканців Макарівської громади. В Ірпені придбають 14 квартир та зведуть 15 будинків, повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Читайте також

Відновлення Київщини триває — до кінця року завершать 10 000 об’єктів

Ще 64 локації облаштують для вимушених переселенців у Київській області

Відновлення київських будинків після обстрілів. Коли мешканці зможуть повернутися до своїх осель

У Дмитрівці на Київщині звели перші 5 приватних будинків для постраждалих від вторгнення РФ

На початок