У Дмитрівці на Київщині звели перші 5 приватних будинків для постраждалих від вторгнення РФ

У Дмитрівці на Київщині звели перші 5 приватних будинків для постраждалих від вторгнення РФ

У Дмитрівці на Київщині звели перші 5 приватних будинків для постраждалих від вторгнення РФ
. Фото: КОВА

Перші п’ять сімей із с.Дмитрівка Бучанського району на Київщині отримали документи та ключі від будинків, що були зведені замість зруйнованих окупантами.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

"Через війну ці люди пережили багато болю та випробувань. Їхні домівки були зруйновані вщент окупантами. Але вже сьогодні вони мають змогу зайти у свої нові оселі та почати нове життя",— каже голова КОВА Олексій Кулеба.

П’ять сімей із с.Дмитрівка Бучанського району стали першими учасниками пілотного проекту з відбудови приватного житла, що реалізується меценатами в громаді.

Площа кожного одноповерхового будинку — складає 98 м². Планування передбачає три спальні та об’єднану з їдальнею кухню. Житло обладнане всім необхідним, зокрема сантехнікою, побутовою технікою і кухонними меблями.

Що відомо

  • В Дмитрівці Бучанського району під час потужних боїв було пошкоджено одночасно кілька вулиць, 50 будинків зруйновано вщент. Загалом у Дмитрівській громаді повністю зруйновано 340 приватних осель
  • На Київщині відремонтували 236 об'єктів соціальної інфраструктури, повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба
  • 87 мільйонів гривень буде спрямовано на ремонтні роботи і закупівлю будівельних матеріалів для відбудови тих населених пунктів Київщини, які постраждали внаслідок російської військової агресії. Додаткове фінансування передбачене в ухвалених змінах до обласного бюджету на 2022 рік, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Читайте також

10 приватних будинків зведуть для жителів Макарівської громади

"Нормальні будиночки нам поляки зробили, але у своїй хаті краще". Як живуть у модульному містечку в Бородянці

Литва допомагатиме у відбудові інфраструктури Київської області

У Васильківській громаді зведуть модульне містечко — мер

На початок