Канада перемогла США у фіналі ЧС-2022 з жіночого хокею та зробила "золотий дубль": відео

Канада перемогла США у фіналі ЧС-2022 з жіночого хокею та зробила "золотий дубль": відео

Канада перемогла США у фіналі ЧС-2022 з жіночого хокею та зробила "золотий дубль": відео
. AP

12 "золото" канадок в історії.

У Данії підійшов до завершення жіночий чемпіонат світу з хокею. 10 команд змагалися між собою за медалі, а також збереження прописки в елітному дивізіоні.

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну на чемпіонаті світу-2022 не виступила команда ОКР - її замінила збірна Швеції. Тоді як з групи В найгірша команда чемпіонату (нею стала Данія) вилітала у нижчий дивізіон.

До фінальної четвірки за підсумками матчів групового етапу та чвертьфіналів увійшли чотири команди - США та Чехія, а також Канада та Швейцарія сформували півфінальні пари.

Зрештою, за звання чемпіонок світу утретє поспіль боролися збірні США та Канади. Американки розгромили у півфіналі Чехію з рахунком 12:1, тоді як канадки обіграли швейцарок 8:1.

Фінал за участі США та Канади виявився досить напруженим. Після 0:0 у першому періоді канадійки у період з 30-ї по 31-у хвилини закинули дві шайби - дубль на рахунку Бріанни Дженнер.

  • США - Канада 0:1
  • США - Канада 0:2

Однак за 21 секунду до сирени американки скоротили відставання у рахунку - відзначилася Еббі Роке.

  • США - Канада 1:2

Попереду у команд було ще 20 хвилин третього періоду, щоб змінити ситуацію на свою користь. Однак і цей період закінчився внічию 0:0, тож канадійки стали чемпіонками світу.

Чемпіонат світу з хокею. Фінал

США - Канада 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Що означає ця перемога Канади

  • 12-а перемога Канади на жіночих чемпіонатах світу з хокею. Ще вісім разів канадійки програвали фінали (усі - у матчах США).
  • Призери чемпіонату світу-2022 з хокею: "золото" - Канада, "срібло" - США, "бронза" - Чехія.
  • Канада змогла досягти "золотого дублю" - виграти Олімпіаду та чемпіонат світу в один рік.
  • Канада збільшила відрив від США за перемогами на чемпіонатах світу - 12 проти 9. Лише ці дві збірні ставали чемпіонками світу у жіночому хокеї.
На початок