Енді Руїс став претендентом на пояс WBC Тайсона Ф'юрі у 12-раундовому бою з трьома нокдаунами: відео

Енді Руїс став претендентом на пояс WBC Тайсона Ф'юрі у 12-раундовому бою з трьома нокдаунами: відео

Енді Руїс став претендентом на пояс WBC Тайсона Ф'юрі у 12-раундовому бою з трьома нокдаунами: відео
. AP

Як саме це сталося.

Головною подією боксерського вечора у Лос-Анджелесі став бій між ексчемпіонами світу у надважкій вазі - Енді Руїс зустрічався проти 43-річного Луїса Ортіса.

Бій між Руїсом та Ортісом був елімінатором за отримання права на чемпіонський поєдинок за пояс WBC у надважкій вазі, яким володіє Тайсон Ф'юрі. Для Руїса він став першим за рік - у 2021-му він завоював право на бій за пояс WBA, яким володіє Олександр Усик. У статусі претендента на чемпіонський пояс IBF, який також належить Усику, підходив до поєдинку Луїс Ортіс - на початку року він нокаутував Чарльза Мартіна.

Читайте також: 42-річний Луїс Ортіс став претендентом на пояс IBF Олександр Усика. Як це сталося: відео

Поєдинок Руїс - Ортіс пройшов усі 12 раундів. Однак міг закінчитися достроково: Руїс тричі відправляв 43-річного опонента у нокдаун, проте той щоразу підіймався на рахунок "десять".

  • перший нокдаун (другий раунд)
  • другий нокдаун (другий раунд)

Дивіться відео з 0:38 секунди

  • третій нокдаун (сьомий раунд)

Хоча Ортіс тричі опинявся у нокдауні, йому теж вдавалося завдати потужних ударів по Руїсу. Вже у першому раунді кубинський боксер завдав серію ударів по опоненту.

А в 11-му "пережив" ще один потужний удар у голову від Руїса - цього разу обійшлося без нокдауну.

У підсумку Ортісу вдалося втриматися на ногах до кінця 12-го раунду. І хоча рішеннями суддів переміг Руїс, відставання кубинця за очками виявилося незначним завдяки активності в інших раундах.

  • Енді Руїс переміг Луїс Ортіса одностайним рішенням суддів (114:111, 114:111, 113:112)

Після бою Енді Руїс відзначив характер суперника. І наголосив, що хоче повернути собі звання чемпіона світу у надважкій вазі.

"Це було непросто. Ортіс - воїн, який дуже потужно б'є, хоча я чудово відбоксував з ним. Показав більше класу, аніж це зазвичай у мене виходить", - цитує слова Енді Руїса Boxing Scene.

"Не хочу довго чекати на наступний бій. Хочу битися мінімум тричі, а то й чотири рази на рік. Хочу знову бути чемпіоном та повернути цей пояс назад до Мексики".

Що відомо

  • Для Руїса перемога над Ортісом стала 35-ю у кар'єрі у 37 поєдинках (дві поразки). Ортіс натомість зазнав третьої поразки - перед цим його двічі нокаутував інший ексчемпіон світу - американець Діонтей Вайлдер.
  • Енді Руїс володів чемпіонськими поясами WBA, WBO, IBF, які зараз належать Олександрові Усику. У червні 2019 року він нокаутував Ентоні Джошуа, але згодом того ж року програв йому у другому поєдинку.
  • Ф'юрі на початку вересня говорив, що найближчим часом анонсує наступного суперника за пояс WBC у надважкій вазі. І відзначив, що не збирається чекати на бій з Олександром Усиком після того, як українець оголосив, що не битиметься до кінця 2022 року.
Читайте також: "Не чекатиму на Усика". Тайсон Ф'юрі збирається оголосити про свій наступний чемпіонський поєдинок
На початок