Внаслідок збройної агресії Росії на Миколаївщині постраждала 71 дитина

Внаслідок збройної агресії Росії на Миколаївщині постраждала 71 дитина

Внаслідок збройної агресії Росії на Миколаївщині постраждала 71 дитина
. Фото: УНІАН

Станом на ранок 4 вересня більш ніж 1122 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Із них на Миколаївщині постраждала 71 дитина.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За інформацією ювенальних прокурорів внаслідок збройної агресії Росії в Україні загинули 382 дитини.

Так третього вересня російські військові здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню із застосуванням заборонених касетних боєприпасів у селі Висунськ Миколаївської області. Загинув 8-річний хлопчик, а ще троє дітей 9-ти, 7-ми та 11-ти років отримали поранення.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 388, Харківській — 204, Київській — 116, Чернігівській — 68, Луганській — 61, Херсонській — 55, Запорізькій — 46.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Що відомо

  • Через бомбардування та обстріли збройними силами Російської Федерації пошкоджено 2328 українських закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.
  • "Діти війни" — платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни РФ проти України.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок