Збірна України U19 стартує на чемпіонаті Європи з футзалу: склад команди та розклад матчів турніру

Збірна України U19 стартує на чемпіонаті Європи з футзалу: склад команди та розклад матчів турніру

Збірна України U19 стартує на чемпіонаті Європи з футзалу: склад команди та розклад матчів турніру
. Асоціація футзалу України

Суспільне Спорт - офіційний транслятор змагань в іспанському Хаені.

Збірна України U19 з футзалу розпочинає свої виступи на чемпіонаті Європи. У неділю, 4 вересня, юнацька континентальна першість стартує в іспанському місті Хаен.

У липні команда Віталія Одегова успішно подолала кваліфікаційний раунд турніру. У трьох відбіркових матчах українські футзалісти здобули максимально можливі три перемоги та кваліфікувалися до основної частини змагань з першого місця в групі.

Суспільне Спорт - офіційний транслятор Євро U19 з футзалу. Дивитися наживо Євро U19 можна на сайті Суспільне Спорт 4-10 вересня.

Тоді ж українці отримали своїх майбутніх суперників у груповому раунді Євро-2022. У боротьбі за вихід до плей-оф підопічним Одегова належить зіграти проти збірних Румунії, Хорватії та чинних чемпіонів турніру Іспанії.

До Хаену збірна вирушає в складі 14 футзалістів. Найбільше представництво - п'ятеро гравців - у команді має івано-франківський "Ураган".

Склад збірної України U19 на Євро-2022 з футзалу

  • Воротарі: Микола Хомяк, Микола Гуйван (обидва - "Ураган"), Дмитро Дяченко ("Кардинал-Рівнестандарт");
  • Універсали: Ростислав Семенченко ("CLUST"), Сава Лутай ("АЗС УВ", Польща), Ярослав Квасній ("Енергія"), Дмитро Скибчик, Максим Малиновський (обидва – "Кардинал-Рівнестандарт"), Владислав Сизик ("Любарт"), Олександр Дичук, Андрій Британ, Андрій Ткачук (всі - "Ураган"), Давид Калашник, Олександр Сметаненко (обидва – б/к).

Розклад матчів України U-19

  • Неділя, 4 вересня. 14:30. Україна U19 - Хорватія U19
  • Понеділок, 5 вересня. 17:00. Румунія U19 - Україна U19
  • Середа, 7 вересня. 22:00. Іспанія - Україна

До півфіналу вийдуть дві найсильніші команди з кожної груп. Фіналісти визначаться 8 вересня, а переможець турніру - 10-го числа.

Що відомо про суперників України U19

  • Збірна Іспанії - чинний чемпіон юнацького Євро-2019 з футзалу. На цьогорічний турнір іспанці кваліфікувалися в якості господарів змагань.
  • Хорватія - віцечемпіон минулого розіграшу турніру, де у фіналі хорвати програли Іспанії з рахунком 1:6. У кваліфікації Хорватія стала переможцем своєї групи з двома перемогами.
  • Румунія дебютує на юнацькому Євро. Кваліфікацію румуни закінчили в якості переможців своєї групи.

Що відомо

  • Юнацький чемпіонат Європи з футзалу відбудеться вдруге в історії. Перший розіграш турніру у 2019 році виграла збірна Іспанії.
  • На Євро-2019 збірна України вийшла до групового етапу. “Синьо-жовті” посіли третє місце в групі та не вийшли до півфіналу.
  • Відбіркові матчі Євро-2022 збірна України мала провести у Львові. Зустрічі перенесли через повномасштабне вторгнення Росії.
На початок