Вакарчук пожертвував 350 тис. гривень на відновлення музею Сковороди на Харківщині

Вакарчук пожертвував 350 тис. гривень на відновлення музею Сковороди на Харківщині

Вакарчук пожертвував 350 тис. гривень на відновлення музею Сковороди на Харківщині
. Статуя Григорія Сковороди у музеї-меморіалі на Харківщині після влучання у будівлю російського снаряду. Сергій Козлов, травень 2022 року

Співак Святослав Вакарчук передав проєкту "Збережіть українську культуру" 350 тис. гривень. Кошти направлять на відновлення Національного літературно-меморіального музею Сковороди, який зруйнувала РФ.

Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

За підрахунками міністерства, на відновлення музею Сковороди необхідно щонайменше 112 млн гривень, оскільки приміщення закладу повністю зруйноване.

В рамках проєкту "Збережіть українську культуру" збирають кошти й для відновлення Харківської державної наукової бібліотеки імені Короленка, яка зазнала пошкоджень внаслідок обстрілу центру Харкова. Для реконструкції необхідно щонайменше 128 млн гривень.

Що відомо

  • Національний музей Григорія Сковороди у Богодухівському районі знищений прямим влучанням російської ракети у ніч проти 7 травня. Внаслідок обстрілу поранення отримав 35-річний син директора музею, який залишився охороняти приміщення. Чоловіка витягли з-під завалів, медики діагностували у нього травму ноги та відправили до лікарні. Площа пожежі склала близько 280 кв. м. О 08:05 7 травня загоряння загасили. Приміщення знищене, однак найцінніші експонати не постраждали.
  • У будівлі Харківської наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка потрощені вікна, пошкоджень зазнали два книгосховища, головний корпус та рояль, на якому грав російський композитор Сергій Рахманінов.

Читайте також

Найбільше злочинів РФ проти культурної спадщини України фіксують на Харківщині — омбудсман

На початок