У Миколаєві планують побудувати зупинку-укриття

У Миколаєві планують побудувати зупинку-укриття

У Миколаєві планують побудувати зупинку-укриття
. Фото: Суспільне Харків

У Корабельному районі Миколаєва планують побудувати зупинку-укриття, схожу на ту, що нещодавно відкрили у Харкові.

Про це в ефірі 24-го каналу розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За словами Віталія Кіма, він вже має креслення харківської зупинки. Можливо у Миколаєві вона трохи відрізнятиметься за "наповненням", проте сама конструкція буде ідентичною.

"Плануємо їх розгортати разом з мером міста в найбільш обстрілюваних районах, на зараз це Корабельний район. Ми плануємо там розміщення таких зупинок. Може ми там щось зробимо, щось змінимо, щоб було швидше, але на зараз ми вже говоримо про виділення грошей і знашли людей, які зможуть це робити. Ми плануємо і будемо робити", — розповів очільник ОВА.

Попередньо конструкція буде ідентична тій, що побудували у Харкові. Скільки це коштуватиме поки що невідомо. У Харкові така зупинка коштувала 2,8 мільйони гривень, там 12 сидячих місць.

Що відомо

  • 19 серпня у Харкові поблизу однієї з зупинок встановили укриття для пасажирів громадського транспорту. В укритті 12 сидячих місць та екран з камерами відеоспостереження. Також на зупинці буде близько 100 кг піску для гасіння займань.
  • Другу зупинку-укриття харківська міськрада встановить на Північній Салтівці. Про це 26 серпня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов. Північну Салтівку обрали через те, що мікрорайон часто зазнає обстрілів. "Зупинки знаходяться у виробництві. Починаючи з наступного тижня, поступово встановлюватимемо їх у різних районах міста", — повідомив мер.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок