188 день війни: хроніка подій в Херсонській області

188 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
188 день війни: хроніка подій в Херсонській області
. Фото: Генштаб ЗСУ

188 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Напередодні ЗСУ розпочали контрнаступ по різних напрямках Півдня. Протягом дня знищували скупчення російських військ по всій Херсонщині. Звуки вибухів чули в Херсоні, Новій Каховці, Бериславі, Олешках.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється.

22:40

У Херсоні близько п'ятої ранку пролунала серія вибухів, повідомляють жителі міста. Близько 10-ї години у деяких районах люди бачили дим. Було влучання у одну з багатоповерхівок.

Також було чутно вибухи у районі Антонівського мосту, а біля молодіжного пляжу жителі чули автоматні черги.

22:25

У Херсоні так звана "влада" встановила банери з фотографіями українських дітей у вишиванках та написом – "Херсон – навіки з Росією". Фотографиня з Київщини Ганна Пасічник впізнала свої роботи на цих банерах.

Дівчина розповіла Суспільному, що вона два роки завантажує світлини на фотостоки, де за символічну ціну їх можуть придбати усі охочі. Але, щоб їх могли використати в таких цілях ніколи б не подумала - говорить Ганна.

21:55

Жителі Херсонщини продовжують самостійно виїжджати з тимчасово окупованої області. На блок посту, у черзі під Василівкою люди стоять днями. Військові РФ на постах перевіряють усі речі, які везуть люди.

20:45

"ЗСУ влучили у гаражі на території міської ради у Бериславі. Там ймовірно, зберігалась техніка військових РФ", - розказав Суспільному голова Бериславської ВЦА Володимир Літвінов.

19:53

30 серпня Кабінет Міністрів України погодив звільнення голови Генічеської Районної державної адміністрації Сергія Олефіренко, повідомляє представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

188 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Херсонська обласна державна адміністрація

19:50

У Херсоні чутно потужні вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

18:34

На Південнобузькому напрямку війська РФ обстріляли райони населених пунктів Олександрівка, Новоселівка, Любомирівка, Степова Долина, Новогригорівка, Киселівка, Широке, Первомайське, Калинівка, Андріївка, Лозове, Шевченкове, Білоусове, Зарічне, Князівка, Ольгине та Зеленодольськ.

Завдали авіаударів біля Андріївки, Давидового Броду, Осокорівки та Потьомкиного, оперативна інформація Генерального штабу ЗСУ станом на 18 годину 30 серпня.

18:26

У Херсоні та області військовослужбовці РФ обкрадають приватні будинки жителів, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Вивозять меблі та побутову техніку на викрадених ними ж автомобілях, повідомляє поліція Херсонської області.

18:25

Головне управління розвідки Міноборони оприлюднило чергове перехоплення розмови військового РФ, який дислокується на Херсонщині, з дружиною. Російський військовий розповів, що всі мости зруйновані, ні заїхати, ні виїхати не можна. Антонівський міст розвалився навпіл і впав у річку.

18:08

У Херсоні чутно потужні вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

16:30

Прокуратура повідомила про підозру жителю Херсонщини у колабораційній діяльності. Чоловік добровільно погодився очолити так звану "Инспекцию сельхознадзора ВГА Херсонской области".

15:56

За ніч російська армія втратила 159 військових та 60 одиниць техніки. Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 220 вогневих завдань, в тому числі і по Антонівському автомобільному, Антонівському залізничному і Дар’ївському мостах, наразі вони непроїзні, повідомляє оперативне командування "Південь".

15:00

СБУ підозрює жителя тимчасово окупованого селища Брилівка на Херсонщині у державній зраді. Чоловік агітував за РФ, роздавав російську "гумдопомогу" та зірвав український прапор з будівлі селищної ради.

14:45

В Херсоні і в деяких районах області немає світла і води, а також пропав зв'язок, повідомляють кореспонденти Суспільного. Про це також пишуть окупаційні ЗМІ.

12:46

Російські військові посилили заходи безпеки, збільшили кількість патрулів і перевірок документів і смартфонів на блок-постах. Шукають коригувальників та членів ДРГ, тому одна необережна фраза у листуванні чи фотографія можуть стати підставою для затримання, повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

12:36

Так званий "заступник голови ВЦА Херсонщини" Кирило Стремоусов втік до Росії і звідти розповідає херсонцям про те, що в регіоні все добре і "Росія тут назавжди". Свої відео він записує у готелі Marriott у місті Воронеж. Його місцеперебування встановив блогер Сергій Стерненко.

188 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: колаж Стерненко/Telegramm

12:07

У Херсоні чутно потужні вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

11:43

На Херсонщині відбій повітряної тривоги.

11:34

Збройні сили України почали наступ по всім напрямках на півдні України, тому потрібно зберігати спокій та не заважати військовим. Інформації багато, але важливо зберігати інформаційну тишу, щоб не зашкодити нашій армії.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону розповів голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

10:51

За даними Укргідрометцентру, 30-31 серпня у Херсонській області переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки, повідомляє ДСНС України.

10:45

На 8 годину 30 серпня радіаційний фон на території Херсонщини не змінився і перебуває у межах норми. Фахівці обласного центру з гідрометеорології зафіксували показники 12-13 мкР/год при допустимих 25 мкР/год, повідомив начальник центру Юрій Кіріяк.

10:27

Рух громадянського опору "Жовта Стрічка" продовжує в Херсоні розповсюджувати листівки, які застерігають громадян від отримання паспорта РФ.

188 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Рух громадянського опору "Жовта стрічка" проти паспортизації. Фото: Рух "Жовта стрічка"

10:11

В Херсоні та області — повітряна тривога.

10:02

У Херсоні після вибухів видно дим.

188 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: ЗСУ. Війна з окупантами

9:30

У Херсоні чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

08:30

Станом на ранок 30 серпня Центр протидії дезінформації виявив чергову дезінформацію від колаборанта-"керівника" Херсонщини Кирила Стремоусова. Він заявив, що "область повністю перебуває під охороною професійних військових із МО РФ. Вибудувано кілька рубежів оборони для захисту від можливих посягань України. Херсону нічого не загрожує".

07:10

За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ станом на 6 годину 30 серпня, на Південнобузькому напрямку війська РФ здійснили обстріли в районах населених пунктів Олександрівка, Степова Долина, Лимани, Благодатне, Мирне, Котляреве, Шевченкове, Новомиколаївка, Первомайське, Партизанське, Широке, Червона Долина, Червоний Яр, Мурахівка, Лозове, Трудолюбівка, Зеленодольськ, Ольгине та Добрянка. Завдали авіаційного удару біля Андріївки.

Вели наступальні бої у напрямку Потьомкиного, успіху не мали, відійшли.

Задіяли розвідувальні БпЛА неподалік Давидового Броду, Снігурівки та Великого Артакового.

06:05

Поблизу Херсона чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного.

05:50

В Оперативному командуванні "Південь" повідомили, що на Херсонщині артилерійські підрозділи ЗСУ вразили 13 пунктів управління військ РФ у Херсонському, Бериславському та Каховському районах. Знищили переправу, яку військові РФ налагоджували через Дніпро, в районі села Львове та три склади боєприпасів в Бериславі, Високопіллі, Антонівці.

05:30

У Херсоні знову чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

05:15

У Херсоні чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Читайте також:

  • 187 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок