У Херсоні протягом дня місцеві жителі чули вибухи та постріли

У Херсоні протягом дня місцеві жителі чули вибухи та постріли

У Херсоні протягом дня місцеві жителі чули вибухи та постріли
. Фото: Костянтин Риженко/Telegram

У Херсоні близько п'ятої ранку пролунала серія вибухів, повідомляють жителі міста. Близько 10-ї години у деяких районах люди бачили дим. Начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк сказала, що ЗСУ поки ці вибухи не коментує.

За словами херсонки, гучні вибухи були також у районі Антонівського мосту.

"Не можу стверджувати абсолютно точно, але десь у районі Антонівського мосту чи лівого берега було чутно вибухи. За 15 хвилин я почула звуки польотів і знову прогриміли кілька вибухів. Причому знову у районі мосту, а один прогримів в іншому боці – з Миколаївського напрямку. У місцевих пабліках писали, що ракета влучила в одну з багатоповерхівок. Трохи пізніше з боку Молодіжного пляжу лунали кулеметні черги та кілька більш потужних пострілів", - розповіла Суспільному Херсонка.

За словами жительки міста, чиї родичі живуть у будинку, в який сталося влучання, деякі квартири дуже сильно пошкоджені.

"Як розповіли сусіди, у двох кімнатах вилетіло скло з вікон. Також розповіли, що деякі квартири дуже сильно пошкоджені сусідські. На щастя, там нікого не було і слава богу ніхто не постраждав", - розказала жителька Херсона.

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів Суспільному, що Антонівський міст наразі неможливо використовувати у військовому плані.

"По Антонівському мосту можна сказати, що він повністю під вогневим контролем ЗСУ. Його ще можна в пішому плані використовувати, легкові автомобілі можуть там дуже обережно рухатися. Але щоб масштабно транспортувати резерви або припаси армії РФ, то він мало придатний", - сказав Юрій Соболевський.

Факт суттєвого пошкодження Антонівського мосту підтвердила Суспільному начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"За нашими даними він може використовуватися тільки для пішоходів та пішохідних переправ. Техніка по ньому йти не може", - розповіла Наталя.

Що відомо:

  • У Херсонському, Бериславському та Каховському районах Херсонщини артилерійські підрозділи ЗСУ вразили 13 пунктів управління військ РФ.

Читайте також:

  • ЗСУ завдали 220 ударів по позиціях військових РФ на Херсонщині, в тому числі й по трьох мостах — ОК "Південь"
  • ЗСУ влучили в гаражі військових РФ на території міської ради у Бериславі на Херсонщині
  • 188 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок