187 день війни: хроніка подій в Херсонській області

187 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
187 день війни: хроніка подій в Херсонській області
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

187 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. ЗСУ тримають під вогневим контролем всі логістичні шляхи військ РФ на Херсонщині, знищують їх склади боєприпасів та не дають російським військовим вийти на адміністративні кордони області.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється.

22:30

Готуватися до опалювального сезону на території усієї Херсонської області наразі неможливо, адже більша її частина окупована, розповів Суспільному заступник директора департаменту розвитку територій Херсонської ОВА – Іван Чорний.

За його словами, поки що ведеться робота над тим, аби забезпечити теплом жителів деокупованих населених пунктів.

22:08

У Новій Каховці ймовірно попадання в склад боєприпасів. Про це повідомляють місцеві жителі. Також журналіст Олег Батурін на сторінці у Facebook написав : "Нова Каховка. Знову гаряче".

21:41

На Херсонщині — відбій тривоги.

21:25

Збройні сили України вразили баржі біля Антонівського мосту у Херсоні, з яких російські окупанти будували понтонну переправу, повідомив депутат облради Сергій Хлань.

21:06

В Херсоні та області повітряна тривога.

21:01

В Києві провели акцію єднання українським прапором лівого і правого берегів Дніпра Під час неї розгорнули прапор України довжиною 430 метрів. В мистецькій акції взяли участь і жителі Херсонщини.

20:45

Війська РФ з "Градів" обстріляли Бериславський район Херсонської області. В результаті обстрілу сталася зайнялася, горіло кладовище, повідомляє ОУВ "Каховка".

20:17

Вчена рада Херсонського державного університету позбавила Юрія Ромаскевича звання "Почесного доктора наук ХДУ" за співпрацю з окупантами — пресцентр ХДУ.

19:51

У Херсоні чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного.

19:32

На Херсонщині — відбій тривоги.

19:15

В Херсоні та області повітряна тривога.

19:00

На Південнобузькому напрямку військові РФ обстріляли з артилерійських систем і танків райони населених пунктів Миколаїв, Лупареве, Таврійське, Прибузьке, Посад-Покровське, Українка, Любомирівка, Зоря, Мирне, Квітневе, Киселівка, Кобзарці, Березнегувате, Висунськ, Явкіне, Велике Артакове, Тополине та Князівка. Від ударів з авіації постраждали райони Андріївки та Калинівки.

Також російські військові намагались наступати та штурмувати неподалік Потьомкиного. Зазнали втрат та відступили — Генштаб ЗСУ.

18:15

На Херсонщині в Каховці російські військові викрали Олександра Мельковича. Це сталося 28 серпня, його забрали з будинку батьків. На даний час місцеперебування Олександра Мельковича невідоме, повідомляє Каховська міська територіальна громада.

187 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Каховська міська ТГ/Facebook

18:10

У Нововоронцовці від обстрілів російських військ постраждав волонтерський центр. У будівлі, де він розташований, повилітало скло у вікнах і посікло стіни, повідомив депутат селищної ради Дмитро Бурлай.

187 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Дмитро Бурлай/Facebook

18:02

На базі двох туристичних компаній — "Тудой-Сюдой" Одеса і Херсонський Центр туризму працює команда волонтерів. Хлопці збирають гроші на форму та амуніцію для ЗСУ. Один із напрямків, як поповнити рахунки, це продаж фотокартин з херсонськими краєвидами.

187 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Микола Шаповал

Про це Суспільному розповів один з волонтерів Микола Шаповал.

17:45

Слідчий комітет РФ підтвердив смерть нардепа-колаборанта з Херсонщини Олексія Ковальова і заявив, що розслідує обставини його загибелі.

17:44

У Херсоні було чути звук потужного вибуху, повідомляють кореспонденти Суспільного.

17:14

21 серпня у телеграм-каналі херсонський журналіст Костянтин Риженко повідомив, що виїхав з окупованого Херсона і перебуває у Запоріжжі. З початку повномасштабного вторгнення Росії він був у рідному місті, допомагав волонтерам та місцевим партизанам. Про те, як наводили обстріли ЗСУ на базу з російською технікою, про евакуацію, співпрацю із силовими структурами та колаборантів — в інтерв’ю Суспільному.

16:30

У Каховці військові РФ викрали братів Валерія та Юрія Панчуків. Рідні стверджують, що озброєні люди забрали 46-річного Валерія з власної оселі. З 22 серпня з ним немає зв’язку. 28 серпня на території Каховського водоканалу був незаконно затриманий і вивезений у невідомому напрямку 36-річний Юрій. Наразі місцеперебування братів невідоме, повідомила Каховська територіальна громада.

187 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Каховська міська ТГ

16:05

У Новій Каховці лунає сирена та чутно звуки вибухів, повідомив міський голова Володимир Коваленко.

16:00

Впродовж останніх двох діб війська РФ обстріляли з артилерії 8 населених пунктів Херсонської області, внаслідок чого є поранені мирні жителі та виникли пожежі. У селищі Брилівка військові РФ викрали подружжя, у Великій Олександрівці та Червоному Маяку – відібрали автівки місцевих жителів. Поліція відкрила 18 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських військових.

15:40

Жителі Нової Каховки, ті, хто мають російські сімки, отримали повідомлення від окупаційної влади про евакуацію з робочих місць. Також в місцевих чатах було оголошення про необхідність укриття в підвалах у разі небезпеки, повідомив Суспільному Новокаховський Міський голова Володимир Коваленко.

15:30

На Херсонщині російські військові з речами втікають з Томарино, повідомив депутат облради Ігор Йосипенко.

187 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Ігор Йосипенко

15:25

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський закликав жителів, які залишаються на окупованій території, убезпечити себе і своїх близьких: перебувати якомога ближче до укриттів і якомога далі від військових об’єктів армії РФ, не підходити до вікон і мати аптечки для надання першої медичної допомоги, запастись питною водою і продуктами.

14:20

На півдні розвиток подій потужний, ситуація динамічно змінюється. Найбільше, що треба знати наразі — це те, що будь-яка військова операція потребує тиші.

За останній тиждень ЗСУ знищили понад 10 складів боєприпасів російських військ, а також системи ППО, зброю, техніку, живу силу.

Про це на пресбрифінгу в Media Center Ukraine - Ukrinform повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

14:03

Смерть колаборанта Ковальова підтвердив депутат обласної ради Сергій Хлань. В ефірі регіонального марафону "Суспільне спротив" він повідомив, що тіло вбитого нардепа перебуває зараз у морзі будинку для літніх людей в Голій Пристані.

13:50

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони «Південь» Наталя Гуменюк повідомила Суспільному, що ЗСУ розпочали наступальні дії в різних напрямках на півдні.

"Контрнаступ триває вже давно — це виснаження ворога і ненадання йому можливості просуватися. А сьогодні ми розпочали саме наступальні дії по різних напрямах, у тому числі на Херсонщині", - сказала вона.

13:25

ЗСУ влучили у Бериславський машинобудівний завод, де війська РФ розташували свою техніку, боєприпаси та живу силу. На разі там велика пожежа, повідомив Суспільному голова Бериславської РВА Володимир Літвінов.

12:40

У Херсоні та області відсутнє електропостачання, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Інформація про це з'явилась і у росЗМІ. Там назвали причину - аварія на підстанції.

12:03

109 полк "ДНР" відійшов зі своїх позицій на Херсонщині, російські десантники, що були їх підтримкою втекли з поля бою, повідомляє ОУВ "Каховка".

11:54

На Херсонщині ЗСУ знищили практично всі великі мости Антонівські залізничний та автомобільний і Новокаховський). Залишилися лише пішохідні переходи. Російська армія виявилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території Криму, повідомили в Оперативному угруповані військ "Каховка".

187 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Оперативне угрупування військ "Каховка"

11:20

За попередніми даними на Херсонщині вбили нардепа-колаборанта Олексія Ковальова. Про це Суспільному розповів перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

"Попередньо можу сказати, що скоріше за все ця інформація відповідає дійсності. Те, що відомо уже зараз, дозволяє зробити такий висновок", - сказав Соболевський.

Що насправді відбулося він не прокоментував. Сказав, що є велика кількість інформації про те, що сталося. Вона різна і потребує уточнення.

09:25

В районі винзаводу у Херсоні видно дим, повідомляють місцеві жителі.

187 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Вибух на винзаводі у Херсоні. Ранок 29 серпня. Фото: Херсон: війна без фейків/Telegram

08:55

❗️У Херсоні знову чути потужні вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

08:00

"Є інформація, що сьогодні військові РФ планують проводити фільтраційні заходи у Голій Пристані. Стягнули туди додаткові сили, проводитимуть перевірки та обшуки населення", - повідомив перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський.

07:30

Окупаційна влада Херсонщини готова платити тим батькам, які приведуть дітей до «руських шкіл». Водночас в області розпочинається освітній процес за українською програмою. Я готовий заявити, що цей навчальний рік не пропаде для наших дітей — перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський

07:05

За оперативною інформацією Генерального штабу ЗСУ станом на 6 годину 29 серпня, на Південнобузькому напрямку основні зусилля російські військові зосереджують на недопущенні просування наших військ. Вживають заходів щодо поповнення втрат.

Обстрілювали із наявних артилерійських систем і танків інфраструктуру в районах населених пунктів Олександрівка, Прибузьке, Новогригорівка, Первомайське, Квітневе, Кобзарці, Яковлівка, Потьомкине, Трудолюбівка, Добрянка, Таврійське, Шевченкове, Любомирівка, Березнегувате. Для завдання ударів задіяли авіацію біля Новогригорівки та Андріївки. Активно діяли розвідувальні БпЛА військ РФ.

06:50

В ефірі загальнонаціонального марафону керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталя Гуменюк сказала, що вогневий контроль ЗСУ на півдні – ефективний і має свої результати. Вісім потужних ударів по вогневих позиціях військ РФ б’ють і по моральному стану. Російським військовим складно збирати сили для майбутніх маневрів. Вони, окопавшись серед залізобетонних конструкцій, не хочуть підійматися в атаку.

06:30

Українські авіатори завдали вісім ударів по опорних пунктах та скупченню російських військ в районах населених пунктів Херсонської та Миколаївської областей: Нововознесенське, Благодатівка, Новопетрівка, Любомирівка, Іванівка, Вавилове. Про це на сторінці у Facebook повідомляє оперативне командування "Південь".

Читайте також:

  • 186 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок