Гʼю Бонневіль озвучив історію пошкоджених та зруйнованих культурних пам'яток Харкова

Гʼю Бонневіль озвучив історію пошкоджених та зруйнованих культурних пам'яток Харкова

Гʼю Бонневіль озвучив історію пошкоджених та зруйнованих культурних пам'яток Харкова
. Фото: Getty Images

Британський актор, відомий за своєю роллю Роберта Кроулі у серіалі "Абатство Даунтон", Г’ю Бонневіль долучився до проєкту "Листівки з України" та озвучив історію зруйнованого Харкова. Про це повідомила пресслужба проєкту.

"Історичний центр і вирви від снарядів на Майдані Свободи стали жахливим нагадуванням того, чого вартує свобода у ХХІ столітті. Проте можна знищити майдани, але не свободу", – промовляє у відео Гʼю Бонневіль.

Актор у відео перелічує найбільші культурні втрати Харкова за 6 місяців, говорить майже щоденні обстрілі міста, в якому ледь не кожна будівля в середмісті є пам’яткою архітектури.

"Так весь світ дізнається про Харків та його знищену російською армією архітектуру. сі шість місяців повномасштабної війни Харків постійно піддається ракетному обстрілу, лише вчора ввечері, 28 серпня, центр міста знову був обстріляний російською армією", – говорять автори проєкту.

"Нам потрібно більше розповідати про причини та форму цієї війни, щоб іноземці розуміли масштаби та наслідки, які вона матиме не лише для української культури, а й для європейської та світової загалом. Важливо знаходити однодумців, серед зірок та інфлюенсерів в інших країнах, які своїми голосами зможуть донести правду про жахи цієї війни до більшої кількості людей у світі", – зазначила керівниця комунікацій Українського інституту Ксенія Калина.

У межах проєкту Український Інститут представить ще 7 відео, у яких семеро художників з України та інших європейських країн розповідатимуть історії зруйнованих історичних та культурних будівель.

Раніше Суспільне Культура повідомляло, що Український Інститут за підтримки USAID запустив міжнародну кампанію "Листівки з України" (Postcards from Ukraine), яка покаже зруйновані історичні та культурні памʼятки України.

У межах проєкту випустять понад 100 листівок про об'єкти культурної спадщини з різних регіонів України українською та англійською мовами, кожна з яких розповідатиме історію конкретної культурної пам'ятки, яка зазнала пошкодження.

Як підтримують Україну у світі під час війни

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок