Українці Лузан та Алтухов здобули медалі у фіналі Суперкубка з веслування на байдарках і каное в США: результат

Українці Лузан та Алтухов здобули медалі у фіналі Суперкубка з веслування на байдарках і каное в США: результат

Українці Лузан та Алтухов здобули медалі у фіналі Суперкубка з веслування на байдарках і каное в США: результат
. International Canoe Federation

Українські збірники змагалися між собою в змішаній естафеті.

Людмила Лузан та Павло Алтухов стали єдиними українськими медалістами на Суперкубку ICF з веслування на байдарках та каное. Минулого тижня змагання пройшли в американському Оклахома-Сіті.

Змагання Суперкубку проходили через тиждень після закінчення чемпіоната Європи в Мюнхені. На континентальній першості збірна України здобула вісім нагород, серед яких - єдине "золото" Лузан у тандемі з Анастасією Четверіковою.

Після закінчення виступів у Мюнхені, Лузан розповідала, з якими очікуваннями вирушала на турнір в Оклахомі.

"Що це за змагання? Більше шоу. Запрошують багато гостей, спортсменів. Туди просто так не потрапиш, за запрошенням. І найцікавіше - те, що фінали проводяться ввечері при освітленні. Коли заїжджаєш на фініш - там феєрверки, це дуже цікаво", - розповідала веслувальниця в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Як минув єдиний медальний фінал для України

Лузан і Алтухов пройшли до фіналу змагань зі змішаної парної естафети на каное-одиночках на дистанції 1500 м. Обидва представники України виступали спільно з іноземними веслувальниками: Лузан - з молдовським колегою Олегом Тарновскі, Алтухов - з іспанкою Марією Корберою.

До старту також готувалися олімпійська чемпіонка Токіо у 200-метрівці Невін Гаррісон, чемпіонка світу-2021 Марія Майярд, дворазовий чемпіон світу Мартін Фукса, цьогорічна чемпіонка світу в четвірках Софія Йєнсен та бронзовий медаліст Токіо, колишній український збірник Сєргей Тарновскі.

Лузан і Тарновскі подолали дистанцію за 7:33.76 хвилини, чого вистачило для срібної нагороди. Переможцям - тандему Майярд та Сєргєю Тарновскі - українсько-молдовська пара програла понад 15 секунд.

Корбера та Алтухов замкнули топ-трійку з відставанням від лідера в 17.18 секунди. А українська пара Анастасії Четверікової та Андрія Рибачка, що була заявлена на фінал, зрештою так і не стартувала.

Суперкубок ICF. Каное-одиночка, змішана естафета (1500 м). Фінал

  1. Марія Майярд / Сєргєй Тарновскі (Чилі / Молдова) 7:18.61
  2. Олег Тарновскі / Людмила Лузан (Молдова / Україна) +15.15
  3. Марія Корбера / Павло Алтухов (Іспанія / Україна) +17.18

Що відомо

  • На цьогорічному чемпіонаті Європи Лузан також додала до "золота" у двійці пару срібних нагород в одиночці. Вона стала другою на дистанціях у 200 та 500 метрів.
  • Людмила також здобула три нагороди на чемпіонаті світу в канадському Галіфаксі. На початку серпня Лузан здобула золоті медалі на дистанціях у 500 та 1000 метрів в одиночці та "срібло" - у парному виступі з Анастасією Четверіковою на 500-метрівці.
  • Алтухов у Мюнхені зупинився в кроці від медалей, посівши четверте місце на 1000-метрівці в одиночці. Українець також стартував на дистанції у 500 метрів, де посів шосте місце.
  • В Оклахома-Сіті Україну також представляли Андрій Рибачок та Анастасія Четверікова, що дісталися чвертьфіналів 350-метрівок в каное-одиночці.
На початок