Байден привітав Україну з Днем Незалежності виділенням військової допомоги майже $3 млрд

Байден привітав Україну з Днем Незалежності виділенням військової допомоги майже $3 млрд

Оновлено
Байден привітав Україну з Днем Незалежності виділенням військової допомоги майже $3 млрд
. Президент США Джо Байден. Фото: White House

Президент США Джо Байден погодив виділення Україні військової допомоги на суму 2,8 млрд доларів. Про це він заявив у привітанні українського народу з Днем Незалежності.

Байден зазначив, що за пів року українці надихнули світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі.

"Вони були рішучі і сильні перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну. І сьогодні — це не лише свято минулого, а й гучне підтвердження того, що Україна з гордістю залишається і залишиться суверенною та незалежною державою", — наголосив американський президент.

Він підтвердив відданість США підтримці народу України, який продовжує боротьбу за захист свого суверенітету.

У рамках цього зобов'язання я з гордістю оголошую про наш найбільший на сьогодні транш допомоги у сфері безпеки: приблизно 2,98 мільярда доларів США у вигляді зброї та спорядження, які будуть надані в рамках Ініціативи сприяння безпеці України", — сказав Байден.

Він зазначив, що гроші підуть на закупівлю протиповітряної оборони, артилерійських систем та боєприпасів, протиракетних безпілотних повітряних системи та радарів, щоб Україна "могла продовжувати захищати себе у довгостроковій перспективі".

Раніше Reuters повідомляло, що 24 серпня США оголосять про нову військову допомогу Україні у розмірі трьох мільярдів доларів.

Що відомо

Сполучені Штати Америки з перших днів війни підтримують Україну та надають їй зброю та техніку на мільярди доларів, яка допомагає у боротьбі з окупантами. Зокрема сучасні артилерійські ракетні системи HIMARS, гелікоптери Мі-17, позашляховики для прикордонників, гаубиці та різноманітні боєприпаси.

9 травня президент США Джозеф Байден підписав ленд-ліз для України — законодавчий акт, який спрощує процес передачі зброї безоплатно, в оренду або з відшкодуванням після завершення війни. За цією процедурою рішення про надання озброєння вирішуватиметься впродовж 72 години.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 182. Текстовий онлайн

На початок