Піски контролюють українські військові — речник Східного угруповання військ

Піски контролюють українські військові — речник Східного угруповання військ

Піски контролюють українські військові — речник Східного угруповання військ
. Донеччина 17 липня, фото: Telegram-канал поліції Донеччини

Окупанти у соцмережах понад тиждень говорять про те, що вони захопили Піски. Проте населений пункт Піски знаходиться під контролем ЗСУ. Про це в ефірі національного марафону Суспільному повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Він сказав, що ситуація складна і напружена, адже протягом ночі тривали активні штурмові дії російської армії в районі Пісків та Красногорівки, а під ранок в районі Первомайського, також в районі Мар’їнки вчора й сьогодні військові РФ завдали авіаційних ударів.

"Мета окупантів захопити Піски, адже вони стали символом, що збройні сили російської федерації перетворюються в збройне безсилля РФ, тому що в передмісті Донецька навіть вони не можуть протягом пів року взяти цей населений пункт, як і багато інших. І це абсолютний показник доблесті і незламності ЗСУ, який для них є подразником. Після Лисичанська вони не здатні показати жодної перемоги, Навіть Лисичанськ - це був тактичний відхід українських ЗС, які перегрупувалися і нищать противника з набагато більшою силою. Взяття кожного населеного пункту дозволяє прохід на наступні цілі, — наголосив Череватий.

За його словами, у швидкій перспективі Донецький аеропорт навряд чи можна використовувати, адже з 2014 року там тривали інтенсивні бої, тому потрібні системні вкладення, щоб його повноцінно відновити.

"Вороги авіацію використовують дуже точково, адже отримують від нашої ППО "по зубах". Це мікро, а не макро використання авіації. Українські захисники ціною надзусиль стримують ворога і на Сіверському напрямку. У них по суті залишилося два методи — не є геніями тактики і стратегії, відомий ще з часів Другої Світової, так званий, вогневий артилерійський вал, тобто масоване застосування не високоточне всіх видів артилерії та авіація", — підкреслив речник. Череватий зазначив, що мета окупантів — знищувати інфраструктуру і після цього заходити піхотою.

Він повідомив, що українські війська відбили спробу прориву російських військових в районі Долини біля Слов’янська, який контролюється ЗСУ.

"В так званих "ЛДНР", як самі пишуть у пабліках, що "пройшов мобілізаційний чьос" — взяли всіх, кого знаходили на вулицях, на зупинках транспорту, на робочих місцях. Є випадки, коли командири нижньої ланки жаліються, що до них приходять люди з туберкульозом, сліпотою або відсутністю слуху, з ураженнями кінцівок", — додав речник Східного угруповання військ.

Що відомо

  • Українська армія контролює половину населеного пункту Піски на Донеччині
  • У Донецькій області російські окупанти безрезультатно намагались атакувати на різних напрямках, але не маючи успіху та зазнавши втрат, відступили.
  • Очільник Донецької ОВА спростував заяви окупантів про захоплення селища Піски
  • Зеленський розповів про ситуацію в Пісках та Авдіївці

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок