Київський напрямок надійно захищений від повторного наступу РФ — Наєв

Київський напрямок надійно захищений від повторного наступу РФ — Наєв

Київський напрямок надійно захищений від повторного наступу РФ — Наєв
. Фото: Командування об'єднаних сил ЗС України / Facebook

Київська область надійно захищена від можливих спроб повторного наступу збройних сил Російської Федерації. Оборонні позиції розташовані там, де найбільша ймовірність наступальних дій.

Про це заявив Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, українські військові проаналізували попередні дії російських військових на Київському напрямку.

"Оборонні позиції розташовані саме в тих місцях, де найбільша вірогідність наступу ворожих сил. Аналізуючи ймовірні ворожі дії, ми створили комплексну систему вогневого ураження, яка передбачає ураження противника на дальніх підступах та у найближчій глибині його бойових порядків", — сказав Сергій Наєв.

За його словами, командир з’єднання ЗСУ, який забезпечує оборону на цій ділянці, перебуває у постійній взаємодії з підрозділами Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції та Служби безпеки України. Вони спільно виконують планові заходи щодо унеможливлення дій Росії. Це стосується як протидії диверсійно-розвідувальним групам, так і відбиттю можливого наступу армії РФ.

"Впевнений, що ворог цим напрямком більше не пройде. Ми робимо все для того, щоби ця впевненість була реальною", – наголосив Наєв.

Що відомо

  • Навколо Києва створили ешеловану систему протиповітряної оборони, яка здатна захистити місто від російських засобів повітряного нападу. І ця система постійно вдосконалюється, повідомив командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександр Павлюк.
  • У разі успіху Росії у східних регіонах України, значна частина російських сил та засобів можуть бути переміщені на Київський напрямок. Київ залишається головною ціллю РФ. Утім в столиці готові дати відсіч, повідомив командувач угруповання сил та засобів Києва Олександр Павлюк.
  • 31 травня у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що Київ будує укріплення на випадок нового нападу Росії. Він облаштовується на великій відстані від міста. Це має убезпечити столицю в разі, якщо російська армія вчинить нову спробу захоплення.
  • 30 травня у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що небезпека повторного наступу армії РВ на Київ залишається, але фактичних ознак немає.
  • Військове керівництво Києва розробило план оборони столиці на випадок повторного російського наступу. При цьому були враховані усі помилки допущені під час першого наступу на початку війни.
  • 2 квітня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що уся Київська область звільнена від російських окупантів.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 162. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок