У Києві підготували план оборони на випадок повторного наступу РФ

У Києві підготували план оборони на випадок повторного наступу РФ

У Києві підготували план оборони на випадок повторного наступу РФ
. Київ, 20 березня 2022 року. Уламки снаряду влучили в будинок. Фото: ДСНС

Військове керівництво Києва розробило план оборони столиці на випадок повторного російського наступу. При цьому були враховані усі помилки допущені під час першого наступу на початку війни.

Про це в ефірі марафону UAРазом повідомив начальник штабу Київської військової адміністрації Сергій Корнійчук, передає кореспондент Суспільного.

За його словами, станом на сьогодні безпосередньої загрози Києву немає.

"Але враховуючи, що столиця – це великий політичний та економічний центр, Київ завжди буде однією з головних стратегічних цілей противника. Враховуючи це, ми готуємося до найгіршого сценарію – це повторний наступ", – сказав Корнійчук.

Він зазначив, що у новому плані оборони Києва були враховані усі помилки допущені під час першого наступу на початку війни. Завдання з підготовки до оборони тепер ставитимуть як військовим, так і цивільним.

"В цьому плані передбачено форми й способи дій військ, а також підготовки інфраструктури. В тому числі фортифікаційне обладнання рубежів, позицій, починаючи з дальніх підступів до кварталів у центрі міста", – сказав Корнійчук.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Буча була в окупації росіян близько місяця, російські військові на важкій техніці потрапили до Бучі зранку 27 лютого. 31 березня російські війська залишили Бучу.
  • Українські військові 28 березня звільнили місто Ірпінь Київської області від російських військ. Під час російської окупації Ірпеня загинули щонайменше 200 мирних мешканців міста.
  • Увечері 2 квітня у Міністерстві оборони офіційно повідомили, що усі населені пункти Київської області звільнили від російських військових.
  • В Ірпені відкрили наметове містечко для людей, які втратили житло через війну.
  • Для розміщення жителів Київщини, які внаслідок російської агресії втратили житло, планують викупати квартири та будувати нові житлові комплекси в Ірпені та Бородянці.

Читайте також

Росіяни говорили: "За два дні будемо в Києві". Як мешканці Демидова затопили село і зламали плани армії РФ

Як забезпечуватимуть житлом тих, хто його втратив на Київщині. Що пропонує влада

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок