Навколо Києва створили ешеловану систему ППО — Павлюк

Навколо Києва створили ешеловану систему ППО — Павлюк

Навколо Києва створили ешеловану систему ППО — Павлюк
. Ілюстративне фото: pixabay

Навколо Києва створили ешеловану систему протиповітряної оборони, яка здатна захистити місто від російських засобів повітряного нападу. І ця система постійно вдосконалюється.

Про це "Укрінформу" повідомив командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександр Павлюк.

Однак, за його словами, ймовірність прориву зони ППО у разі масованого ракетного удару з боку Росії все ж існує. У зоні підвищеного ризику об'єкти державного управління, критичної, військової та цивільної інфраструктури.

"Тому закликаю всіх киян та гостей столиці не втрачати пильність та вчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги", — наголосив Олександр Павлюк.

Він також додав, що враховуючи досвід бойових дій, які відбувалися на території Київської області, сплановано заходи щодо посилення оборони столиці.

"Озброєння підрозділів територіальної оборони має відповідати покладеним на них завданням. У нас підрозділи ТрО мають і протитанкові комплекси NLAW, і гранатомети Carl Gustaff, міномети і безпілотні літальні апарати", — розповів командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва.

Що відомо

  • У разі успіху Росії у східних регіонах України, значна частина російських сил та засобів можуть бути переміщені на Київський напрямок. Київ залишається головною ціллю РФ. Утім в столиці готові дати відсіч, повідомив командувач угруповання сил та засобів Києва Олександр Павлюк.
  • 31 травня у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що Київ будує укріплення на випадок нового нападу Росії. Він облаштовується на великій відстані від міста. Це має убезпечити столицю в разі, якщо російська армія вчинить нову спробу захоплення.
  • 30 травня у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що небезпека повторного наступу армії РВ на Київ залишається, але фактичних ознак немає.
  • Військове керівництво Києва розробило план оборони столиці на випадок повторного російського наступу. При цьому були враховані усі помилки допущені під час першого наступу на початку війни.
  • 2 квітня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що уся Київська область звільнена від російських окупантів.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 119. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок