Київ будує укріплення на випадок нового нападу Росії – Київська МВА

Київ будує укріплення на випадок нового нападу Росії – Київська МВА

Київ будує укріплення на випадок нового нападу Росії – Київська МВА
. Фото: Київська міська військова адміністрація

Перший рубіж оборони Києва облаштовується на великій відстані від міста. Це має убезпечити столицю в разі, якщо російська армія вчинить нову спробу захоплення.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Якщо буде повторний штурм, уникнути пошкоджень ми не можемо, але, щоб максимально їх зменшити, перший рубіж оборони Києва обладнується на великій відстані від міста, щоб унеможливити застосування в першу чергу артилерійських підрозділів противника", – сказав очільник Київської міської військової адміністрації Михайло Жирнов, який відвідав один із оборонних рубежів.

За його словами, до нової зустрічі з російськими військовими необхідно бути готовим вже зараз, навіть якщо такий сценарій здається неможливим.

Що відомо

  • 30 травня у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що небезпека повторного наступу армії РВ на Київ залишається, але фактичних ознак немає.
  • Військове керівництво Києва розробило план оборони столиці на випадок повторного російського наступу. При цьому були враховані усі помилки допущені під час першого наступу на початку війни.
  • 2 квітня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що уся Київська область звільнена від російських окупантів.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 97. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок